Categorie: "Delicatessen"

Nieuwe heerlijke en hippe hangout: Toto

De wijk Sant Antoni mag dan hip & happening zijn op dit moment, de buurt rond de sjieke Passeig de Gràcia staat ook niet stil. Eind oktober opende het Italiaanse restaurant Toto hier zijn deuren. Een geweldige lunch- en dinerlocatie, waar je uren zou kunnen blijven hangen. De zaak beschikt over een houten oven, dagverse pasta met slowfood-ingrediënten en een speciale wijnbar. Van maandag tot en met vrijdag kun je er van 18.00 tot 21.00 uur terecht voor een afterwork drankje. De zaak is bijzonder warm ingericht en Ferran Adrià is er al gespot. Zit het er vol? Steek dan de straat over. Bij de trendy bistro Cornelia & Co is er vast nog wel een tafeltje vrij.

Toto: Carrer de Valencia 246, Metro: Passeig de Gràcia

Broertjes Adrià openen nieuw restaurant in Barcelona

Ferran Adrià en zijn broertje Albert openen in januari volgend jaar een nieuw restaurant in Barcelona onder de naam Pakta. Naar verwachting gaat de zaak 15 januari open. De kaart is Japans-Peruaans, een trend die al langer gaande is op culinair vlak. Het restaurant telt dertig plaatsen en koks uit Japan, Peru en Argentinië werden door de boertjes Adrià aangetrokken. Op de kaart zal wel sushi te vinden zijn, maar geen maki. En natuurlijk wel Peruviaanse ceviche. Ferran Adrià staat bekend als fan van de Japanse keuken en er gaan ook geruchten dat hij bezig is met een nieuw, Mexicaans restaurant.

Warme chocolade bij La Nena

Ook in Barcelona was het afgelopen week ineens flink herfst en dat betekent dat de locals weer massaal aan de chocolate caliente met churros gaan. En wie de hot chocolate van Catalaanse bodem eenmaal heeft geproefd, wil nooit meer anders. Dat is nog eens chocolade. Een leuk en niet eens zo’n heel erg bekend adresje is La Nena in de volkswijk Gràcia, een ruim en gezellig zaak, waar chocolademelk en zoetigheden de specialiteiten zijn. De tent is kindvriendelijk en je komt er talloze (bord)spelen tegen en het nodige leesvoer. De bediening is er vriendelijk en ‘s middags stroomt de zaak vol met buurtbewoners. Bestel er, zoals dat hoort, churros bij om in de chocolade te dopen.

La Nena, C/Ramón y Cajal 36, Gràcia, metro: Fontana/Joanic.

Culinair: Club 53

Voor culinaire hoogstandjes in plaats van doorsnee tapas gaan de inwoners van Barcelona tegenwoordig naar de ‘gastrobar’. Hoewel Club 53 zichzelf niet zo omschrijft, vallen de minigerechten die hier worden geserveerd precies in die categorie. Je kiest uit een menu (28 euro), waarbij verschillende gangen voorbijkomen, of je stelt een maaltijd samen. Bij Club 53 zijn verschillende koks aangesloten, die behalve het bereiden van innovatieve gerechten ook workshops geven. De invloeden zijn onmiskenbaar Braziliaans. Het tentje is bijzonder charmant qua uitstraling en leent zich uitstekend voor een intiem dineetje. Reserveren is wel aan te raden.

Club 53, Carrer de Tapioles 53, Poble Sec, metro: Paral.lel/Poble Sec.

Catalaanse wijn proeven in hotels in Barcelona

Vanaf aanstaande maandag kunnen wijnliefhebbers een week lang Catalaanse wijnen proeven in luxe hotels in de stad. Hoteles con DO heeft tot doel de Catalaanse wijnen te promoten onder locals en toeristen. Voor 15 euro leer je de ins en outs van het wijnproeven, de belangrijkste kenmerken van Catalaanse wijnen en proef je zes verschillende wijnen. De deelnemende hotels zijn Abac Restaurant & Hotel, Casa Fuster, Claris, Gran Hotel La Florida, Hotel Rey Juan Carlos I, Le Meridien Barcelona, Majestic Hotel & Spa Barcelona, Mandarin Oriental Barcelona, Miramar Barcelona, DO: Plaza Real, Hilton Barcelona, Meliá Barcelona, Ohla Hotel, Omm en Pullman Barcelona Skipper. Reserveren kan via www.hotelsambdo.cat.

Koffiespot met souvenirs in blik

Midden in het toeristische hart van Barcelona, bij Plaça Reial in de gotische wijk, zit het zaakje Art i Sa. Een gezellig café met een New Yorkse uitstraling, waar je ijs kunt krijgen, een broodje kunt eten, gebak of een kop koffie of een smoothie kunt bestellen. Bovendien verkopen ze er ook lekkernijen die het prima doen bij het thuisfront of voor jezelf als aandenken aan de stad. Jam met verschillende smaken, maar ook sausjes en diverse honingsoorten zijn verpakt in mooie blikken met een originele uitstraling. Modernistisch, maar toch van deze tijd.

Art i Sa, C/Colom 2, Plaça Reial, gotische wijk, metro: Liceu.

Gourmet Bus in Barcelona

Haute cuisine aan boord van een bus terwijl je wordt rondgereden door de straten van Barcelona? Het kan met de Gourmet Bus, die sinds afgelopen week rijdt. Aan boord is er plek voor 34 personen, verdeeld over de twee verdiepingen van de dubbeldekker. De rondrit duurt drie uur. Carles Gaig, de chef van restaurant Fonda Gaig in hotel Cram dat tevens over een Michelinster beschikt, is verantwoordelijk voor de keuken. Op het menu staan Catalaanse gerechten anno 21ste eeuw. Alle deelnemers vinden aan tafel bovendien een tablet met informatie over de toeristische trekpleisters die worden bezocht. De bus rijdt dagelijks tussen 17.30 uur en 21.00 uur en de kosten voor een ritje bedragen 95 euro.

Brunch & Cake

Gek op taart, sandwiches, brunch en lunch op een locatie waar je het liefst nooit meer weg zou gaan? Begeef je dan naar Brunch & Cake in het hipste deel van de woonwijk Eixample. Fijne banken, warme houten meubels, vriendelijke bediening en een huiskamergevoel. En dan zijn de gerechten ook nog eens om je vingers bij af te likken. Roombotercroissants, lekkere cakejes, maar ook verschillende soorten yoghurt, pannenkoeken en kleine gerechten als hummus.

Brunch & Cake, C/Enric Granados 19, Eixample, metro: Universitat

Albert Adrià’s 41º Experience

41º EXPERIENCE from javier milara on Vimeo.

De zaak 41º van Ferran Adrià’s broer Albert is niet langer een cocktailbar, maar biedt een nieuw menu, dat bestaat uit maar liefst 41 gangen en 50 gerechten, waarvan de meeste nieuw zijn. De kosten voor het menu bedragen 200 euro per persoon en het restaurant beschikt nog maar over zestien plekken. Ook nieuw is het kunstobject in de video (teaser voor het nieuwe concept) hierboven waarop beelden en vormen geprojecteerd worden.

Barcelona Restaurant Week

Van 13 tot en met 22 april vindt in Barcelona de Barcelona Restaurant Week plaats. Dat betekent dat je gedurende tien dagen in dertig exclusieve restaurants in Barcelona een menu kunt boeken voor 25 euro. Van ieder menu gaat een euro naar de ngo Fundación Española del Corazón en de stichting Fundación ONCE. Je tafel kun je reserveren via www.atrapalo.com. Aanraders zijn Loidi, Torre d’Alta Mar, en Murmuri.