Categorie: "Doen"

Culinair festival op de Ramblas

Van 12 tot en met 15 juni hebben alle locals een reden om de Ramblas een keer op te zoeken in plaats van die te willen ontwijken. Dan vindt langs de beroemdste straat van Spanje het festival Tast a la Rambla plaats, een culinair festival waar bezoekers het gastronomische aanbod uit de hele stad kunnen proberen tegen schappelijke prijzen.

Het evenement wordt aan het einde van de Ramblas gehouden tussen het Centre d’Art Santa Mònica en het beeld van Columbus. Meer dan 40 verschillende restaurants en cateraars uit de Catalaanse hoofdstad doen mee, waaronder Via Veneto, Tickets, Saüc, Dos Palillos, La Taverna del Clínic, La Cuina del DO, L’Eggs, The Mirror, Suculent en Gaig.

 

Zomerconcerten in paleistuinen

Ook deze zomer kun je weer concerten bijwonen in de tuinen van het paleis Palau de Pedralbes. Onder meer Zubin Mehta, Buika, John Newman, Raphael, Carla Bruni, Simple Minds, Kool & The Gang, Tom Jones, Kevin Costner & The Modern West, Russian Red en Paul Anka staan op het programma. Daarnaast wordt op 21 juni de Dag van de Muziek in de paleistuinen gehouden, een dag vol muziek, workshops en verschillende activiteiten voor jong en oud. Het Festival Pedralbes duurt van 12 juni tot en met 10 juli.

Het Barcelona van Picasso

Het gezin waarin Pablo Picasso opgroeide arriveerde in 1895 in Barcelona. Picasso woonde er tot 1904. In die tijd maakte hij talloze werken van de stad. Een deel daarvan is momenteel in het Picassomuseum te bezichtigen. De expositie bestaat uit een dertigtal werken en een aantal foto’s van plekken in de stad die zijn aandacht trokken. Een bijzondere tentoonstelling voor liefhebbers van Picasso én Barcelona. De expo is nog tot en met 14 september te bezichtigen.

Museu Picasso, Carrer de Montcada 15-23, El Born, metro Jaume I.

Hotels stellen hun terrassen weer open

De ‘terrasweek’ waarbij hotels in Barcelona hun terrassen openstellen voor het publiek, wordt ieder jaar grootschaliger. Dit jaar kun je gedurende 10 dagen bij 60 verschillende hotels neerstrijken voor een drankje. Bovendien bieden de hotels live muziek, dans, proeverijen en andere activiteiten. Het initiatief A vista d’Hotel begint vandaag en duurt nog tot en met 8 juni. Op de website kun je precies zien wat er wanneer op welk hotelterras te doen is.

BizBarcelona: beurs voor ondernemers

Barcelona promoot zich als stad die bij uitstek geschikt is voor ondernemers. BizBarcelona is dé ondernemersbeurs in de Catalaanse hoofdstad. Advies, netwerken, informatie, innovatie en financiering zijn zaken die centraal staan tijdens de beurs, die dit jaar plaatsvindt op 4 en 5 juni. Niet alleen kun je als ondernemer kennismaken met dienstverleners die zich richten op zelfstandigen, ook heb je de mogelijkheid om andere ondernemers te leren kennen, zaken te doen en workshops en seminars bij te wonen. Toegangskaarten kosten online 12 euro en ter plekke 15 euro.

Expo ‘Love Me’ stelt westers schoonheidsideaal aan de kaak

In Barcelona vindt momenteel het festival DOCfield>14 plaats, een festival voor documentaire-fotografie. Een van de 45 exposities is de expo ‘Love Me’ die momenteel te bezichtigen is in het Palau Robert. Fotograaf Zed Neldon presenteert een collectie foto’s die de obsessie van de samenleving met schoonheid en jeugdigheid onder de loep nemen. De expo bestaat uit 25 beelden die betrekking hebben op het westerse schoonheidsideaal en de schoonheidsindustrie. De expositie is nog tot en met 31 augustus gratis te bezichtigen.

Palau Robert: Passeig de Gràcia 107, Metro: Diagonal.

1 juni: Vintage Festival in Barcelona

Het nieuwe terrein van de vlooienmarkt Els Encants de Barcelona is op zondag 1 juni het toneel van het Vintage Festival, dat volledig draait om alles wat vintage is. De stands worden ingericht met vintage kleding, meubels, muziek en verzamelaarsitems. Daarnaast zullen er exposities te bezichtigen zijn met zowel schilderwerk als foto’s. Ook worden er diverse workshops georganiseerd, waaronder een workshop cocktails maken en retro hairstyling. Dan zijn er nog een vintage photocall, dj’s, optredens en vintage auto’s, motors en fietsen. Kortom, Els Encants go vintage.

Eat Street komt met tweede editie in de buitenlucht

Na het succes van de eerste editie wordt Eat Street deze maand voor de tweede keer georganiseerd. Deze keer kun je je street food echter buiten halen! De locatie voor het evenement is het fantastische terrein van Palo Alto in de wijk Poblenou. Eten, bier, muziek en gezelligheid zijn de belangrijkste ingrediënten. Maar dat is niet het enige, want Eat Street werkt voor komende editie ook samen met Flea Market en voor één keer vindt de maandelijkse vlooienmarkt ook bij Palo Alto plaats. Reden genoeg dus om op 24 mei naar Poblenou te gaan. Van 12.00 tot 23.00 uur.

Palo Alto, C/ Pellaires 30-38, Poble Nou, metro: Selva de Mar.

Modernistische fietstour door Barcelona

Zondag 1 juni vindt er voor de vierde keer een modernistische fietstour plaats door Barcelona. De tour begint om 9.30 uur ‘s morgens bij het Hospital Sant Pau, het grootste modernistische complex van de stad. Daarvandaan gaat de route langs maar liefst 35 modernistische gebouwen en panden die te vinden zijn in Barcelona, met name in de woonwijk Eixample, het hart van het Catalaans modernisme. Halverwege de route wordt er kort gestopt bij het Museu del Modernisme Català de Barcelona, het Modernistisch Museum. Deelnemers kunnen zich ook via het museum opgeven ([email protected] of telefonisch 932.722.896). Het is wel de bedoeling dat de deelnemende fietser zich ook ‘modernistisch’ uitdossen.

Top 10 Bezienswaardigheden in Barcelona

Wat was in 2013 de meest bezochte highlight in Barcelona? Met andere woorden, waar stonden lange rijen toeristen voor de deur? Ook dit jaar is het de Sagrada Família, met zo’n 9.000 bezoekers per dag, 900 per uur. Opvallend is dat L’Aquàrium, Poble Espanyol en La Pedrera als enige attracties in deze top 10 meer bezoekers ontvingen dan het jaar daarvoor. CaixaForum, dat sinds vorig jaar geld rekent voor de exposities, verloor het grootste aantal bezoekers.

Het volledige overzicht:
1. Sagrada Familia 3.176.970 ↓ (-56.556)
2. L’Aquàrium 1.718.380 ↑ (+71.217)
3. Museu FC Barcelona 1.506.022 ↓ (-34.626)
4. Poble Espanyol 1.258.645 ↑ (+34.770)
5. Castell de Montjuïc 1.072.000 ↓ (-87.042)
6. Parc Zoològic 1.070.104 ↓ (-10.083)
7. La Pedrera 944.509 ↑ (+82.926)
8. Museu Picasso 915.226 ↓ (-33,643)
9. CosmoCaixa Barcelona 716.877 ↓ (-71.299)
10. CaixaForum Barcelona 686.151 ↓ (-284.950)