Warme chocolade bij La Nena

Ook in Barcelona was het afgelopen week ineens flink herfst en dat betekent dat de locals weer massaal aan de chocolate caliente met churros gaan. En wie de hot chocolate van Catalaanse bodem eenmaal heeft geproefd, wil nooit meer anders. Dat is nog eens chocolade. Een leuk en niet eens zo’n heel erg bekend adresje is La Nena in de volkswijk Gràcia, een ruim en gezellig zaak, waar chocolademelk en zoetigheden de specialiteiten zijn. De tent is kindvriendelijk en je komt er talloze (bord)spelen tegen en het nodige leesvoer. De bediening is er vriendelijk en ‘s middags stroomt de zaak vol met buurtbewoners. Bestel er, zoals dat hoort, churros bij om in de chocolade te dopen.

La Nena, C/Ramón y Cajal 36, Gràcia, metro: Fontana/Joanic.

Lees ook:Warm worden in Barcelona
Lees ook:Souvenir uit Barcelona: warme chocolade
Lees ook:Modernisme & Chocolade
Lees ook:Vis eten bij La Paradeta
Lees ook:Hot Chocolate Tour in Barcelona

Eén reactie op “Warme chocolade bij La Nena

  1. dieta

    Versie 1 is de mooiste. De Portugese zeevaarders namen het bereidingsgeheim mee uit China, waar veel bijzondere dingen werden gedaan met deeg. Dat was gauw afgelopen toen men vanuit het hoogste Chinese niveau dit delen van kennis met het buitenland ten strengste verbood. De straf die daarop stond was de hoogste straf nl. de doodstraf. Je kunt je voorstellen dat men na het horen van een dergelijk verhaal wel eens aan de churros wilde, dat moest wel iets heel bijzonders zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.