Categorie: "In de openlucht"

Fietstours met El Ciclo door Barcelona

De lente is gearriveerd, het bruist in de stad, dus wat is er leuker dan Barcelona op de fiets te ontdekken? Bij El Ciclo kun je zelf een fiets huren en eropuit trekken, maar sinds kort biedt El Ciclo ook aan onder begeleiding van een persoonlijke gids. Langs de highlights of juist naar plekken waar je zelf misschien niet zo snel zou komen? Dat kan. Voor 35 euro per persoon ben je drie uur met je eigen local onderweg. Bij de tour zit de huur van de fiets al inbegrepen. El Ciclo biedt ook tours in de Nederlandse taal.

El Ciclo, C/Nou de Sant Francesc 17, Gótico, metro: Drassanes.

Drap Art: wecycle markt op Plaça Reial

Alles wat mensen niet meer willen, wordt in Barcelona bij de vuilnis gezet. Of het nou gaat om kleren, potten&pannen of complete bankstellen. Soms zijn die spullen nog in best goede staat en met een beetje aanleg voor pimpen kun je er zelfs kunst van maken. Dat doen ze bij non-profit organisatie Drap Art en elke zaterdag van de maanden april, mei en juni organiseren ze een markt voor recyclekunst en duuzaamheid op Plaça Reial, een aangename oase op een steenworp afstand van de Rambla. Leuk voor als je op zoek bent naar een apart souvenir en zelf inspiratie wil opdoen voor een recycle kadootje. Wecycle in Barcelona!

Drap Art: Plaça Reial, Metro: Liceu

Loop de marathon van Barcelona

Zondag 16 maart gaat de jaarlijkse (Zurich) Marathon van Barcelona van start. De route begint bij Avinguda Reina María Cristina om 8:30 uur ’s ochtends en eindigt op dezelfde plek. Je kunt je nog tot en met 9 maart inschrijven. Doe je mee? Zet ‘m op! En anders kun je nog altijd aanmoedigen langs de lijn. Hou er trouwens rekening mee dat veel straten in het centrum voor verkeer zijn afgesloten op de dag zelf.

Langs de woonhuizen van Antoni Gaudí

Het is dit jaar precies 130 jaar geleden dat Antoni Gaudí begon met de bouw van de Sagrada Família. Ter gelegenheid daarvan komt de Stichting van het Bouwbestuur van de Sagrada Família met een bijzondere stadsroute: niet de huizen die Gaudí ontwierp staan centraal, maar de huizen die hij bewoonde in de Catalaanse hoofdstad. Bij het informatiepunt bij de Sagrada Família in de Carrer de Cerdenya kun je een stadskaart aanvragen waarop de acht woningen te zien zijn.

Open deuren bij botanische tuin van Barcelona

De palmbomen in Barcelona komen oorspronkelijk uit Noord-Afrika en geven de stad dus eigenlijk een vals exotisch tintje. Voor inheemse planten van het Middellandse Zeegebied kun je terecht in de Botanische Tuin van Barcelona. De tuin is onderverdeeld in verschillende zones, waaronder ook Australië, Californië en Chili. Vandaag houdt de Botanische Tuin open deuren en dat betekent dat je er gratis naar binnen kunt. Ook worden er diverse activiteiten georganiseerd. Bovendien heb je vanaf deze locatie een goed uitzicht over de stad.

Jardí Botànic: Carrer de Dr. Font i Quer 2, Metro: Espanya.

Twee dagen wandelen in Barcelona

Komend weekend wordt voor de 13e keer de International Walk of Barcelona georganiseerd. Gedurende twee dagen kun je twee routes (een van 20 en een van 30 kilometer) wandelen langs bekende en minder bekende bezienswaardigheden van Barcelona en omstreken. De routes zijn bedoeld voor vroege vogels (om 7.00 uur verzamelen bij het Poliesportiu Municipal de l’Espanya Industrial naast het treinstaton Sants, zodat je om 17.00 uur weer terug bent), inschrijven kost € 10. Kijk voor meer informatie (in het Catalaans) op de website van de Caminada Internacional de Barcelona.

Op de elektrische fiets door Barcelona

Op milieuvriendelijk en toch sportieve wijze Barcelona verkennen? Dat kan met de elektrische fiets. Bij Rent Electric kun je er eentje huren, maar je kunt ook kiezen voor een autootje, een zogenoemde TPScoot of een E-step. Rent Electric geeft je bovendien de mogelijkheid om je eigen tour samen te stellen. Het grote voordeel van een elektrisch vervoersmiddel? Bergopwaarts is geen enkel probleem. Je vindt Rent Eelectric onder meer bij metrostation Barceloneta (Carrer Doctor Aiguader 9-11), maar het bedrijf zit ook op andere locaties in de stad.

Tweede editie Correbarri in Barcelona

Barcelona’s buurten hebben ieder hun trots. En die tonen ze tijdens de Correbarri die op 13 oktober voor de tweede keer wordt gelopen. Alle deelnemers aan deze hardlooptocht van 10 kilometer door de wijken Barceloneta en Port Vell vertegenwoordigen hun eigen wijk, van de overige buurten te onderscheiden aan de kleur van hun T-shirt. Verwacht wordt dat ook dit jaar enkele duizenden mensen zullen deelnemen aan het evenement. Wie interesse heeft, kan zich online inschrijven via Correbarri.com.  Van de eerste 35 mannen en 15 vrouwen per wijk die over de finish gaan wordt de tijd genoteerd. Die wordt opgeteld en de wijk met de snelste totaaltijd is de winnaar.

Oktoberfest in Barcelona

Van 4 tot en met 13 oktober vindt in Barcelona de lokale versie van het Beierse Oktoberfest plaats. Voor de gelegenheid is een bierterrein ingericht op Plaça Espanya. Meer dan 3000 vierkante meter met stands, verschillende soorten bier en veel gezelligheid zijn de belangrijkste ingrediënten. De toegang tot het festival is gratis. De openingsceremonie vindt aanstaande vrijdag plaats om 17.00 uur.

Laatste week bergbios in Barcelona

Volgende week is alweer de laatste week van de openluchtbioscoop Sala Montjuïc op Barcelona’s heuvel de Montjuïc. Als je nog een filmavondje in de natuur wil meepakken kan dat maandagavond 5 augustus met de film Donnie Darko en woensdag 7 augustus met de ‘verrassingsfilm’. De films beginnen zoals gewoonlijk om 22.00 uur en worden op een groot scherm geprojecteerd. Het gras is ideaal voor een picknick. Entree is 6 euro en je kan een ligstoel huren voor 3 euro. Vergeet trouwens niet om een trui mee te nemen, want ’s avonds kan het door de zeewind behoorlijk fris zijn op de berg.