Categorie: "Vijf continenten"

Barça in hartje Amsterdam

barçaBarça geldt al een paar jaar als een van de leukste tapasrestaurants in volksbuurt de Pijp in Amsterdam. Het restaurant is geïnspireerd op de Catalaanse hoofdstad en serveert veelal Baskische tapas, die razend populair zijn in Barcelona. Natuurlijk kun je er ook cava drinken. Op 18 november presenteert Barça de nieuwe menukaart, waarop bij alle hapjes een bijpassende wijn of cava wordt aangeraden. Daarnaast kunnen gasten tussen december 2009 en maart 2010 kiezen voor de nieuwe Taste of Barça: een gang van een gerechtje met een bijpassende wijn. En op maandagavonden serveert het restaurant Catalaanse verrassingsgerechten.

Barcelona buiten 5 continenten: Heelal

undefinedIedereen kent Barcelona, de bruisende stad aan de Middellandse Zee op het Iberisch Schiereiland. Maar niet iedereen weet dat er steden en dorpen met dezelfde naam over de hele wereld en daarbuiten te vinden zijn. Barcelona is bijvoorbeeld ook de naam van een asteroïde.

945 Barcelona (1921 JB) is een kleine planetoïde in een baan om de zon. Het werd ontdekt op 3 februari 1921 vanuit het Observatori Fabra in Barcelona door de Catalaanse astronoom Josep Comas Solá (1868-1937).

Barcelona op 5 continenten: Engeland

undefinedIedereen kent Barcelona, de bruisende stad aan de Middellandse Zee op het Iberisch Schiereiland. Maar niet iedereen weet dat er steden en dorpen met dezelfde naam over de hele wereld, op de 5 continenten te vinden zijn. Barcelona is bijvoorbeeld ook de naam van een dorp in Engeland.

Barcelona is een dorpje in het zuiden van Engeland, vlakbij de stad Plymouth. Tot het einde van de 18e eeuw heette dit dorpje Trelawne Cross, totdat sir John Trelawny in nagedachtenis van zijn zoon Henry, die in de Spaanse Successieoorlog (1705-1714) omkwam, de naam veranderde in Barcelona Cross.

Barcelona op 5 continenten: Kameroen

undefinedIedereen kent Barcelona, de bruisende stad aan de Middellandse Zee op het Iberisch Schiereiland. Maar niet iedereen weet dat er steden en dorpen met dezelfde naam over de hele wereld, op de 5 continenten te vinden zijn. Barcelona is bijvoorbeeld ook Barcelona is ook de naam van een parochie in Kameroen.

In 1968 is deze parochie gebouwd met donaties uit Barcelona. De parochie ligt in het westen van Kameroen aan de Golf van Guinee, vlakbij de havenstad Douala. Hier heeft voetballer Samuel Eto’o een tijdje gewoond. En is de grootste stad van het land, groter dan de hoofdstad Yaoundé.

Barcelona op 5 continenten: Australië

undefinedIedereen kent Barcelona, de bruisende stad aan de Middellandse Zee op het Iberisch Schiereiland. Maar niet iedereen weet dat er steden en dorpen met dezelfde naam over de hele wereld, op de 5 continenten te vinden zijn. Barcelona is bijvoorbeeld ook de naam van een urbanisatie in Australië. 

Barcelona Gardens is een urbanisatie gelegen tussen de dorpen Ayr en Townsville. Het ligt aan de Koraalzee, ten oosten van de staat Queensland, parallel aan de noordoostkust van Australië. De urbanisatie is gebouwd in 1968. En vanuit de regio worden veel toeristische activiteiten ontplooid rondom het grootste koraalrif ter wereld, het Groot Barrièrerif.

Barcelona op 5 continenten: V.S.

undefinedIedereen kent Barcelona, de bruisende stad aan de Middellandse Zee op het Iberisch Schiereiland. Maar niet iedereen weet dat er steden en dorpen met dezelfde naam over de hele wereld, op de 5 continenten te vinden zijn. Barcelona is bijvoorbeeld ook de naam van een haven in de Verenigde Staten. 

Barcelona is de haven van het dorp Westfield, New York. In 1802 vestigde zich in het gebied rond deze natuurlijke haven de eerste kolonist, James MacMahan. De haven stond eerst bekend als Portland Harbor, maar in 1823 veranderde de naam in Barcelona.

Barcelona op 5 continenten: Filipijnen

undefinedIedereen kent Barcelona, de bruisende stad aan de Middellandse Zee op het Iberisch Schiereiland. Maar niet iedereen weet dat er steden en dorpen met dezelfde naam over de hele wereld, op de 5 continenten te vinden zijn. Barcelona is bijvoorbeeld ook de naam van een gemeente in de Filipijnen. 

Barcelona is een gemeente in de Filipijnse provincie Sorsogon in het zuidoosten van het eiland Luzon. In de 16e eeuw gaven de Spaane kolonisten de gemeente deze naam vanwege het panoramische uitzicht op de Filipijnse Zee.

Barcelona op 5 continenten: Venezuela

undefinedIedereen kent Barcelona, de bruisende stad aan de Middellandse Zee op het Iberisch Schiereiland. Maar niet iedereen weet dat er steden en dorpen met dezelfde naam over de hele wereld, op de 5 continenten te vinden zijn. Barcelona is bijvoorbeeld ook de naam van een stad in Venezuela. 

Barcelona werd in 1638 gesticht door de Catalaan Joan Orpí. En is tegenwoordig de op vijf na grootste stad in Venezuela. De stad, met zo'n 360.000 inwoners, is de hoofdstad van de staat Anzoátegui.