Categorie: "Mercados"

Vintageliefhebbers opgelet: Flea Market in Barcelona

Op Plaça Blanquerna (Carrer del Portal de Santa Madrona), direct achter het Museu Marítim, wordt op zondag 9 februari weer een vlooienmarkt gehouden, de Flea Market. Sinds 2007 een essentiële happening voor alle marktliefhebbers en voor Barcelona’s modernillos, die elkaar hier en masse ontmoeten. One man’s garbage is another man’s gold, aldus de slogan van Flea Market Barcelona. Open van 11.00 tot 19.00 uur.

De leukste en lekkerste markten van Barcelona

‘Barcelona telt maar liefst 39 versmarkten, waar je de heerlijkste verse producten kunt krijgen om in je vakantiehuis echte Spaanse gerechten te bereiden. Maar je kunt er ook lekker eten. Sommige van die markten zijn gevestigd in wel heel bijzondere gebouwen met een rijke historie. Ook de vlooien- en boekenmarkt struinden we af.’ Speciaal voor hét Spanje-magazine España & más heeft Annebeth een artikel geschreven over de leukste en lekkerste markten van Barcelona. Benieuwd? Haal dan het nieuwe nummer van España & más in huis. Nu in de winkel!

Lost & Found: vlooienmarkt aan zee


Vintageshoppers kunnen zondag 16 juni hun hart ophalen tijdens Lost & Found, de vlooienmarkt in de wijk Barceloneta, op Plaça del Mar tegenover het strand. Stadsbewoners bieden hun oude spullen, rommel en collectors’ items aan tussen 11.00 uur en 20.00 uur. Toegang is gratis. Voor meer informatie, kijk op de website.

Lost & Found: vlooienmarkt aan zee

Vintageshoppers kunnen zondag 17 juni hun hart ophalen tijdens Lost & Found, de vlooienmarkt in de wijk Barceloneta, op Plaça del Mar tegenover het strand. Stadsbewoners bieden hun oude spullen, rommel en collectors’ items aan tussen 11.00 uur en 19.00 uur. Toegang is gratis. Voor meer informatie, kijk op de website.

Wecycle markt op Plaça Reial

Alles wat mensen niet meer willen, wordt in Barcelona bij de vuilnis gezet. Of het nou gaat om kleren, potten&pannen of complete bankstellen. Soms zijn die spullen nog in best goede staat en met een beetje aanleg voor pimpen kun je er zelfs kunst van maken. Dat doen ze bij non-profit organisatie Drap-Art en vanaf 14 april organiseren ze elke zaterdag van de maanden april, mei en juni een markt voor recyclekunst en duuzaamheid op Plaça Reial, een aangename oase op een steenworp afstand van de Rambla. Leuk voor als je op zoek bent naar een apart souvenir en zelf inspiratie wil opdoen voor een recycle kadootje. Wecycle in Barcelona!

Mercat Drap-Art: Plaça Reial, Metro: Liceu

Markten in Barcelona: Pulgas Mix

Het is inmiddels een ware traditie, de jaarlijks terugkerende Pulgas Mix. Volgens mij wordt deze markt waarbij lokale kunstenaars en designers hun spullen aan de man proberen te brengen al gehouden sinds ik in de stad woon en dat is toch al bijna tien jaar. De ‘vlooienmarkt’ vindt komend weekend weer plaats. De toegang bedraagt een euro en de mercadillo vindt plaats in het voormalige klooster Sant Agustí (prachtige locatie overigens) in El Born. Naast het bekijken en kopen van ambachtelijke producten, kun je tevens workshops volgen met als centrale thema duurzaamheid en recycling. Diverse dj’s zorgen ervoor dat Pulgas Mix ontaardt in een waar feestje.

Convent de Sant Agustí, C/Comerç 36, El Born, metro: Arc de Triomf.

Vintage by Layelfish

Vintageliefhebbers in Barcelona moeten zeker de tweedehandsmarkt Layelfish Market eens een bezoekje brengen. De markt wordt aanstaande zondag voor de zevende keer gehouden en met iedere editie groeit het aantal aanbieders van vintagemode en het aantal bezoekers. De markten worden iedere keer op een andere locatie gehouden. Zondag kun je voor je retrospul terecht in café Cat Bar in El Born. Hou de groep op Facebook in de gaten voor upcoming edities van Layelfish Market.

Cat Bar, Carrer de Boria 17, El Born, metro: Jaume I

Flea Market in Barcelona

In Espai Jove de l’Eixample wordt vandaag weer een vlooienmarkt gehouden, de Flea Market. Een essentiële happening voor alle marktliefhebbers en voor Barcelona’s modernillos, die elkaar hier en masse ontmoeten. Met hotdogs en cupcakes gemaakt door The Dog is Hot zal deze tweedehands markt je niet onverschillig laten. One Man’s Garbage is Another Man’s Gold. Flea and Peace! Open van 13.00 tot 18.00 uur.

Espai Jove de l’Eixample: Carrer d’Alí Bei 120, Metro: Marina

Uitgekeken op je garderobe? Ruil je kleding om!

Iedereen heeft wel kleren, schoenen, tassen en jassen die al jaren in de kast hangen, maar die eigenlijk nog maar zelden of nooit worden gedragen. En waarom zou je er een ander geen plezier mee doen? Zoek je oude kledingstukken bij elkaar, gooi ze in een tas en neem ze aanstaande zaterdag mee naar Naomi’s kledingruilmarkt in barrio El Born. Hier kun je ze omruilen voor kledingstukken waar anderen op zijn uitgekeken en vul je je garderobe aan zonder geld uit te geven. Deelname is helemaal gratis. De ruilmarkt vindt plaats van 14.00 tot 18.00 uur.

Adres: c/ Canvis Nous, 1, 3a – 1º, El Born, metro: Jaume I. 682 187 364