Categorie: "Souvenir BCN"

3D-kleurplaat van Barcelona

Afgelopen weekend kwam ik in de giftshop van Parc Güell de kleurplaat 3D Color City Barcelona van Mon Petit Art tegen. Kleur de diverse kleurplaten van Barcelona’s bezienswaardigheden in (of laat ze gewoon zwart-wit) en zet ze achter elkaar. Et voilà, je hebt je eigen betoverende 3D vitrine met onder meer La Boqueria, de Sagrada Família en Casa Batlló gemaakt. De 3D-kleurplaat kost €10.

Barceloneta op je T-shirt

Ben je ook trots op je nieuwe thuishaven Barcelona? De stad waar je woont, studeert, werkt, sport, boodschappen doet, terrasjes pakt, tapas eet, danst en sjanst. Iedereen woont in een verschillende buurt van de Catalaanse hoofdstad. En elke wijk heeft naast zijn karakter ook zijn eigen unieke kenmerken die ervoor zorgen dat je er waarschijnlijk met veel plezier woont. In de Verengide Staten is het al langer mode om wijknamen op T-shirts en truien te dragen. Maar omdat jij en ik ons toch niet helemaal met Harlem of Brooklyn kunnen identificeren, besloot het Barcelonese ontwerpduo Frederik Garcia daar verandering in te brengen. Hun initiatief is om op een T-shirt te laten zien dat Barceloneta jouw favoriete wijk is. Bij de Coshop in El Born te koop voor 25 euro.

Barcelona houdt van hout

Barcelona houdt van hout. Door deze passie, creativiteit en good old craftmanship te combineren met een houten iPhone hoesje verbindt ontwerpbureau Palila de moderne wereld met natuurlijke schoonheid. Geen enkel hoesje voor de iPhone 4 of 5 uit hun collectie is hetzelfde.

Een onderzetter van Gaudí

De ontwerpers van MedioDesign hebben zich voor hun nieuwste creatie laten inspireren door de beroemde Gaudí-tegels van Passeig de Gràcia. Rajola, een onderzetter van 20 x 20 centimeter, is geschikt voor gebruik van hete borden of andere hete voorwerpen. En is onder andere te koop bij Studiostore, de coolste winkel van Barcelona.

Studiostore: Carrer del Comerç 17, Metro: Jaume I

Barcelona als iPadhoes

 

 

Als iPadgebruiker kun je Barcelona altijd bij je hebben met deze originele iPadhouder met bouwwerken die de skyline van de Catalaanse hoofdstad markeren. Een origineel souvenir of een leuk kado voor liefhebbers van de stad. De hoes is van het merk Kalcetin en kost ongeveer 17 euro. In Barcelona heb ik ‘m in ieder geval zien liggen bij Servei Estació.

Polaroid-ansichtkaart uit Barcelona

Vrienden en familie hebben van mij uit Barcelona zeker weleens een ansichtkaart van Wawas ontvangen en ik heb ook postzegels geplakt op diverse prentbriefkaarten van Ink, maar sinds vorige week zal ik iedereen in Nederland een Polaroid-ansichtkaart van 4Photos sturen. Mooie foto’s op Polaroid-formaat. De ansichtkaarten zijn te koop bij de meeste krantenkiosken, diverse souvenirwinkels en hun eigen shop in El Born.

4Photos: Carrer Comercial 1, Metro: Jaume I

Nieuwe tuinstoel uit Barcelona

“Hij kan tekenen als Picasso, maakt meubels als Gaudí en is zo gek als Dalí.” De Spaanse ontwerper Jaime Hayón, ook wel de kroonprins van de designwereld genoemd, heeft voor BD Barcelona Design een nieuwe collectie tuinmeubilair ontworpen. Zijn golvende tuinstoelen, zitjes, bloempotten en plantenbakken worden op 9 april tijdens de meubelbeurs Salone Internazionale del Mobile in Milaan aan de wereld gepresenteerd. Bekijk hier meer foto’s.

Souvenir uit Barcelona: warme chocolade

Echt heel koud is het in Barcelona zelden, maar zeker als de zon verdwijnt, kan het in de wintermaanden flink afkoelen. De locals zie je aan het einde van de dag samenkomen in cafés voor een chocolate caliente, warme chocolade. Een populaire spot is Cacao Sampaka. Achter in de zaak kun je de lekkernijen proeven en voor in de winkel kun je ze kopen. Tussen de producten staan ook zakken onvervalste chocolade, waarmee je thuis zelf warme chocolade kun bereiden volgens het recept van Cacao Sampaka. Je kunt kiezen uit de traditionele of de meer intense, Azteekse variant.

Cacao Sampaka: Carrer de Consell de Cent 292, Metro: Passeig de Gràcia

Huishoudelijk modernisme in Barcelona

De meeste mensen kennen het Catalaans modernisme van gevels en gebouwen die in Barcelona zijn opengesteld voor het publiek. Tot nu toe. Het recent verschenen boek “Barcelona. Modernisme domèstic” opent de deuren van al die modernistische flats en privégebouwen in de Catalaanse hoofdstad, zodat iedereen zich kan verwonderen over de kleinste details van het huishoudelijk modernisme. De foto’s van Consol Bancells illustreren het extreem hoge niveau van alle ambachtslieden die eind negentiende eeuw en begin twintigste eeuw aan deze modernistische panden meewerkten. Het boek is geschreven in het Catalaans, Spaans en Engels en is verkrijgbaar bij Barcelona’s bekende boekhandels. Een boek om uren in te bladeren.

De modernistische plattegrond van Barcelona

Barcelona Modernista is een opvouwbare plattegrond van de Catalaanse hoofdstad met het oorspronkelijke ontwerp van de stedenbouwkundige Ildefons Cerdà (Pla Cerdà) uit het jaar 1859. Op de kaart staan 50 modernistische gebouwen van Barcelona aangegeven. De zwart-witfoto’s, korte beschrijvingen en kleinere gedetailleerde kaartjes op de achterkant maken jouw zoektocht naar modernistische hoogstandjes in Barcelona nog makkelijker. De plattegrond kost 10 euro en is verkrijgbaar via de boekenwinkel La Central en via de website van Barcelona Modernista.