Categorie: "BAR-celona"

Primavera Sound in de stad

In de aanloop naar het festival Primavera Sound worden er van 28 april tot en met 23 mei op verschillende locaties in de Catalaanse hoofdstad gratis live concerten van een twintigtal Spaanse artiesten en bands georganiseerd, waaronder Las Ruinas, Hans Laguna, Lost Fills en Barbott. Alle optredens worden gesponsord door biermerk Heineken (met een gratis special Primavera edition biertje voor alle aanwezigen) en beginnen om 20.00 uur. Bekijk hier het volledige programma. Het festival zelf vindt plaats op 29, 30 en 31 mei.

Surfhuis in Barcelona

Barcelona is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt als je een goede plek om te surfen zoekt, maar schijn bedriegt. Met een beetje geluk produceert de Middellandse Zee namelijk geweldige golven. Er kan gemiddeld maar liefst 130 dagen per jaar worden gesurft. En de perfecte plek om te chillen aan het strand van Barcelona voor surfers of eigenlijk iedereen die van zon, zee, strand en het relaxte leventje houdt, is Surf House Barcelona. Hier worden verse sapjes, heerlijke hamburgers, gezonde salades en tropische cocktails geserveerd, terwijl jij binnen of buiten op het terras lekker hangt in een sofa. SHB heeft trouwens ook een volle activiteitenkalender met workouts, afterworks en game nights.

Surf House Barcelona: Carrer Almirall Aixada 22, Metro: Barceloneta

Barcelona’s nieuwe bierparadijs

BierCaB is de naam van Barcelona’s nieuwste aanwinst op biergebied. De tent is gevestigd in de modernistische woonwijk Eixample en je kunt er dertig verschillende soorten ambachtelijk bier zo van de tap krijgen en daarnaast zijn er nog eens 200 andere soorten ambachtelijk bier verkrijgbaar. Bovendien worden de biersoorten van de tap regelmatig afgewisseld. De biersoorten zijn afkomstig uit zowel Catalonië als andere landen.

BierCaB, C/Muntaner 55, Eixample, metro Universitat

Nieuw biermerk in Barcelona: Beercelona

“Als je van Barcelona houdt, hou je van dit beer”, aldus de oprichters van Barcelona Beer Company. Vijf procent alcohol, gebrouwen met biologisch geteelde gerst en hop en het meest pure water uit de Catalaanse bergen, en het etiket is ontworpen door niemand minder dan Alex Trochut, de koning van de typografie. Beercelona is sinds deze week verkrijgbaar in een aantal kroegen van de Catalaanse hoofdstad. Nog een leuke oneliner van de oprichters: “Ambachtelijk bier is de nieuwe gin-tonic.”

Legendarische Bar Marsella kan blijven

Bar Marsella in de wijk Raval werd geopend in 1820 en wie op de inrichting afgaat – marmeren tafeltjes, houten stoeltjes en antieke drankflessen aan de muur – moet concluderen dat de tijd hier sindsdien heeft stilgestaan. In deze boheemse bar bestelden Ernst Hemingway en Pablo Picasso een glaasje absint, dat een hallucinerende werking zou hebben en de bijnaam de Groene Fee heeft. Eerder dit jaar leek het erop dat de legendarische zaak zijn deuren zou moeten sluiten, want de eigenaars hadden de bar te koop gezet en het huurcontract met de huidige uitbater zou niet worden verlengd. Inmiddels heeft de gemeente het pand echter gekocht en kan Marsella dus blijven bestaan.

Bar Marsella, Carrer Sant Pau 65, Metro: Liceu

Een stukje Ibiza in Barcelona

Aan de hoofdstraat van Sarrià, Carrer Major de Sarrià, schieten de delicatessenwinkels en hippe eettentjes als paddestoelen uit de grond. De nieuwste aanwinst in Barcelona’s uptown wijk is Bar Treze. Met een minimalistische, witte inrichting, bankjes met koeienhuid, boomstammen als tafeltjes en extra stoeltjes en een binnentuin met fijn zand is dit café werkelijk een stukje Ibiza in Barcelona.

Bar Treze: Carrer Major de Sarrià 115, Metro: Sarrià

BAR-celona: Manning Lobby Bar

Achter het CCCB en op de binnenplaats van het Centre d’Estudis i Recursos Culturals CERC zit een café verscholen. De bar heeft de naam Manning Lobby Bar gekregen en serveert niet alleen lekkere koffie en koud bier op het terras, maar ook gerechten met een mix uit de Baskische en Argentijnse keuken. Ook de homemade taarten die op de toonbank staan zijn een aanrader voor iedere zoetekauw.

Manning Lobby Bar: Carrer Montalegre 7, Metro: Plaça Catalunya of Universitat

Vermout drink je bij Mitja Vida Bar

In november 2007 begonnen Guillem, Marc en Marcel een blog, Morro Fi, over de authentieke tapasbarretjes van de Catalaanse hoofdstad. In juli 2011 openden de drie vrienden hun eigen hippe bar (slechts 20 vierkante meter) met dezelfde naam. En in december 2012 openden ze een tweede bar uptown. Hier serveren ze ook hun ‘home made’ vermout met olijfjes gevuld met tonijn, chips met pikante saus en amandelen. Openingstijden van maandag tot donderdag van 18.00 tot 23.00 uur, op vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 01.00 uur (met siesta) en op zondag van 12 tot 16 uur. Voor wie er niet genoeg van kan krijgen: de webshop van Morro Fi.

Mitja Vida Bar: Carrer Brusi 39, Metro: Plaça Molina
Morro Fi: Carrer Consell de Cent 171, Metro: Urgell

Cocktailbar voor fietsliefhebbers

Op zoek naar een origineel barretje in Gràcia? Als fietsliefhebber ben je aan het goede adres bij El Ciclista (De Fietser). De zaak werd geopend door twee Argentijnse vrienden voor wie urban bikinn een echte hobby is. De lampen en tafels waarvoor fietswielen werden gebruikt, zijn gemaakt door een van hen. De drankkast achter de bar heeft dan misschien niet met fietsen te maken, maar geeft het cafeetje wel een bijzondere sfeer. De zaak is gespecialiseerd in cocktails.

El Ciclista, Carrer Mozart 18, Gràcia, metro: Diagonal.

Barhoppen in Poble Sec

Met veel plezier woon ik alweer een aantal jaar in Poble Sec. En het wordt er steeds gezelliger. Omdat de wijk een van de weinige wijken in het centrum van Barcelona is, waar nog vergunningen worden afgegeven voor bars en eettentjes, blijft het aantal locaties voor een hapje en een drankje maar groeien. Wie op zondagmiddag of een doordeweekse dag aan het einde van de middag over Carrer de Blai struint, de belangrijkste straat én voetgangersgebied in Poble Sec, treft daar het ene na het andere terras en er lijkt om de haverklap een nieuwe bar bij te komen. Geen betere buurt voor een sessie barhoppen dus. Leuke locaties om neer te strijken zijn Koska, L’Angelino, Es Xibiu. Nieuw is La Tasqueta de Blai, waar je een biertje en een hapje bestelt voor 2 euro.