Categorie: "Hotels & hostels"

Vernieuwende hotelconcepten in Barcelona

Om je in Barcelona nog als hotel te onderscheiden, moet je heel wat moeite doen. Het ene hotel is nog opvallender en spraakmakender dan het andere en daarom zoeken hoteliers het in de richting van specialisatie.

Komende maand wordt in de stad het hotel Bakery geopend, waarbij, zoals de naam al suggereert, de bakkerij-ervaring centraal staat. Ook zijn er plannen voor een hotel dat zich richt op de allerkleinsten met thematische kamers gebaseerd op Lego, Playmobil en tekenfilmfiguren als Dora.

Deze zomer moet het wijnhotel de Vinoteca opengaan en voor fashion victims zijn er plannen voor een Custo-hotel, van de maker van het modelabel Custo. En last but not least komt er in de gotische buurt een hotel speciaal voor professionals als designers en acteurs, Barcelona House, waar ook toeristen de mogelijkheid hebben om te overnachten.

Kortom, het hotelaanbod in de stad wordt de komende jaren nog flink uitgebreid. Wij houden je op de hoogte.

Hotel Torre Agbar krijgt uitkijkpunt en congrescentrum

Eind vorig jaar werd bekendgemaakt dat het gebouw waar op dit moment het waterbesrijf van Barcelona huist, zal worden omgetoverd tot hotel. Het gaat om de opvallende Torre Agbar. Deze maand werd er meer bekend over de plannen van hotelketen Hyatt voor het hotel. Het moet in totaal 417 kamers gaan tellen en er komt ook een congrescentrum. Het uitkijkpunt over de stad in de bijzondere koepel van de toren zal toegankelijk zijn voor publiek.

Dagje wellness in het Mandarin in Barcelona

Echt koud is het in Barcelona zelden, maar tijdens de wintermaanden kan een bezoekje aan een spa in de stad een welkom opwarmertje zijn. Voor de echte luxe moet je zijn in Hotel Mandarin, waar je je gedurende een halve dag of een dag kunt onderdompelen in ontspanning en weelde. De speciaal samengestelde programma’s bestaan onder meer uit een spabezoek en lichaamsbehandelingen, waaronder massages. Goedkoop is een middagje wellness in het superdeluxe hotel niet, je bent al gauw een paar honderd euro kwijt.

Torre Agbar wordt luxe hotel

De Torre Agbar, een van Barcelona’s architectonische hoogstandjes, wordt een luxe hotel. De Grupo Agbar verkoopt het gebouw aan hotelketen Hyatt voor een slordige 150 miljoen euro. Er worden een hotel en een aantal restaurants en mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding ingebouwd.

De 142 meter hoge Torre Agbar werd ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel, een exponent van het supermodernisme, een stroming die in de laatste jaren van de twintigste eeuw opkwam en zich kenmerkt door gladde oppervlakken en (semi-)transparente façades. Het gebouw werd in 2005 in gebruik genomen. Nouvel won in 2008 de Pritzkerprijs, de meest prestigieuze onderscheiding in de architectuurwereld. De wolkenkrabber telt 4.400 ramen en 59.619 glazen luifels. De blauw-en roodgekleurde zonweringen weerkaatsen overdag het zonlicht en worden ‘s nachts verlicht door ledlampen.

‘Barcelona heeft de grootste…’, wordt weleens gekscherend geroepen. Ook aliassen als ‘dildo’ en ‘penis’ doen het goed onder zowel inwoners als toeristen. En inderdaad, bezoekers kunnen er niet omheen: de Torre Agbar heeft onmiskenbaar de vorm van een reusachtig fallussymbool. De naam van de wolkenkrabber is afgeleid van het stedelijk waterbedrijf Aguas de Barcelona, dat in het bouwwerk is gevestigd. Na de ‘twin towers’ in de strandwijk Vila Olímpica is de Torre Agbar met 32 verdiepingen het derde hoogste gebouw in Barcelona, De kolos is gesitueerd langs Plaça de les Glòries Catalanes en markeert het beginpunt van het nieuwe technologische district [email protected]

Hotel Palace Barcelona te koop gezet

Het Hotel Palace Barcelona staat te koop. De Algerijnse eigenaar wil van het beroemde Barcelonese hotel af. De Algerijnse miljardair Ali Haddad kocht het Hotel Palace in 2011 voor 68 miljoen euro en vraagt nu 62 miljoen euro voor het hotel. Het Hotel Palace werd gebouwd in 1919 in opdracht van César Ritz en was het eerste vijfsterrenhotel van de Catalaanse hoofdstad. Hier sliepen onder andere Cary Grant, Sofía Loren, Pelé en Madonna. Salvador Dalí woonde er zelfs een tijd.

Barcelona’s biljartpaleis wordt boetiekhotel

Club de Billar Monforte, Barcelona’s biljartpaleis aan de Ramblas, heeft de deuren gesloten om over twee jaar weer open te gaan als boetiekhotel. Sinds 1943 werd in dit oude theater, waar aan het begin van de twintigste eeuw cabaretvoorstellingen werden gegeven, biljart, snooker en pool gespeeld. Het gebouw is vooral bijzonder door de gigantische koepel – de Cúpula Venus – met een enorme kroonluchter. Saillant detail: In 2008 bezocht Woody Allen het biljartpaleis om er een mogelijke scène voor zijn film Vicky Cristina Barcelona op te nemen. In 2015 kan hij er dus een kamer boeken.

Retrochique slapen in Barcelona

Retrochique slapen in Barcelona kan bij The RetRome Barcelona. Dit boetiekhotel is gevestigd op de bel-etage van een statig herenhuis midden in de wijk Eixample Dreta. De modernistische elementen, inclusief de cementtegels, werden door de gedeeltelijk Nederlandse eigenaars in ere hersteld en aangevuld met meubeltjes uit de jaren vijftig en zestig. Alle zeven kamers zijn licht en hebben een binnentuintje of balkon.

The RetRome Barcelona: Carrer Girona 85, Metro: Girona

Barcelona blijft de duurste stad in Spanje om te overnachten

Uit een onderzoek van de website hotel.info blijft Barcelona de duurste stad in Spanje om te overnachten in een hotelkamer. De gemiddelde hotelkamer in de Catalaanse hoofdstad kost € 106 per nacht. Bilbao volgt op de tweede plaats met een gemiddelde kamerprijs van € 84. Madrid staat op de derde plaats met € 83 en Sevilla bevindt zich op de vierde plaats met € 73 per nacht. New York is anno 2013 de duurste stad ter wereld om te overnachten. Een gemiddelde hotelkamer in de Amerikaanse stad kost € 229.

Groen overnachten in Barcelona

Sleep Green in de buurt van Plaça Universitat is een milieuvriendelijk hostel. Alle energie is afkomstig uit duurzame bronnen en het hostel maakt gebruik van led-verlichting, gerecycled papier en biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Uiteraard, worden gasten aangemoedigd om parken en andere eco-vriendelijke locaties in en rond de stad te bezoeken. Sleep Groen is gericht op de moderne toerist of backpacker die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Het is Cataloniës eerste hostel met een ECO-certificaat.

Sleep Green, Ronda Universitat 15 ppal, Eixample, Metro Universitat.

Wijnen proeven in Barcelona’s hotels

Vanaf aanstaande maandag kunnen wijnliefhebbers een week lang Catalaanse wijnen proeven in luxe accomodaties in de stad. Hoteles con DO heeft tot doel de Catalaanse wijnen te promoten onder locals en toeristen. Voor 15 euro leer je de ins en outs van het wijnproeven, de belangrijkste kenmerken van Catalaanse wijnen en proef je zes verschillende wijnen. De deelnemende hotels, waaronder het nieuwe superhotel Mercer, maar ook Casa Fuster en het Mandarin, zijn te vinden op de website. Reserveren kan via www.hotelsambdo.cat.