Categorie: "Apps"

Hoe oud is dit huis in Barcelona?

Benieuwd uit welk jaar jouw flat, vakantie appartement of hotel in Barcelona is? Surf dan naar bigtimebcn.300000kms.net of download de bijbehorende app Big Time BCN. De meer dan 70.000 gebouwen van Barcelona staan hier met hun bouwjaar vermeld. Hoe donkerder de kleur, des te ouder is het gebouw. En klik op een van de 3.000 gestreepte gebouwen voor gedetailleerde informatie uit de kadastrale archieven van de gemeente van Barcelona. De app is (helaas) alleen verkrijgbaar in de Google Play Store.

100% Barcelona mét app nu verkrijgbaar

Vanaf februari 2014 zijn voortaan alle 100% stedengidsen van Mo’media voorzien van een navigatie-app, zo ook mijn eigen stadsgids 100% Barcelona. Dat betekent dat je tijdens je Spaanse stedentrip ook gebruik kunt maken van deze handige app (eveneens offline te gebruiken). Met de 100% navigatie-app kun je in een vreemde stad, via de gps-functie van je smartphone, zien waar je je bevindt en welke adressen uit de 100% stedengids in de buurt liggen. Je positie is op de digitale kaart aangegeven met een stipje dat realtime met je mee wandelt naar het adres van je keuze.

Einstein was here

Op 22 februari 1923 bracht Albert Einstein op uitnodiging van het gemeentebestuur van Barcelona een zesdaags bezoek aan de Catalaanse hoofdstad. Er was echter een misverstand ontstaan over de dag van aankomst en niemand was naar het treinstation gegaan om de Nobelprijswinnaar op te halen. Negentig jaar later heeft Barcelona een virtuele route ontwikkeld waarmee gebruikers via een app op hun smartphone het bezoek van Einstein aan Barcelona opnieuw kunnen volgen. Bekijk hier de instructies.

KidsKompas app beschikbaar voor Barcelona

Na de kinderreisgids KidsKompas Barcelona komen auteurs Dagmar Jeurissen en Janneke van Amsterdam nu ook met de bijbehorende app. Ook hierin zijn de leukste bezienswaardigheden, musea, restaurants en winkels voor kinderen opgenomen. Ouders vinden in KidsKompas Barcelona een schat aan praktische informatie over o.a. het openbaar vervoer, verblijf en hoe een bezoek aan Barcelona betaalbaar blijft. Natuurlijk zijn in de app ook de benodigde stadskaarten opgenomen. Als de kids even niets om handen hebben kunnen ze in de app weetjes lezen over de stad of hun Spaans oefenen. De app is volledig offline te gebruiken, dus eenmaal ter plekke heb je geen internetverbinding nodig. De app is verkrijgbaar voor 2,69 euro.

Nieuwe app voor het Barcelona uit De schaduw van de wind

Treed in de voetsporen van Carlos Ruiz Zafón met de speciale The shadow of the wind-app die sinds kort verkrijgbaar is voor je Android smartphone. De app neemt je mee naar de plekken uit Zafóns boeken. De eerste plekken op de routes zijn gratis te downloaden en als het je bevalt kun je de volledige app voor 1,79 euro downloaden. Er zijn verschillende tours de maken en je kunt bovendien kiezen uit opties voor een gezin, een groep, een stel of alleen.

Nieuwe app: Barcelona rent

Gisteren heb ik een leuke app gevonden voor m’n smartphone: Barcelona Corre. Deze nieuwe app van gemeente Barcelona geeft locals en toeristen de mogelijkheid om 23 hardlooptrajecten en 10 officiële marathonroutes te volgen in de Catalaanse hoofdstad. De hardlooproutes zijn ingedeeld in drie categorieën: routes door wijken (modernistisch Eixample, Sant Andreu etc), thematische routes (door stadsparken- en tuinen, op de stadsheuvel Montjuïc, voor koude dagen) en routes met een uitdaging (de berg op, na zonsondergang, langs de rivier). Na het hardlopen van een bepaalde route kun je een digitale medaille winnen. De app is beschikbaar in drie talen (Catalaans, Spaans en Engels).

Vintage shoppen in Barcelona met handige app

Op zoek naar nieuwe, leuke apps voor m’n iPhone kwam ik de Vintage Guide Barcelona tegen. Deze app van Nederlandse bodem is gericht op vintage shopping in de Catalaanse hoofdstad. Als je de app opent zie je meteen een soort onderzeebootscanner, die de vintage winkels om jou heen zoekt. Klik op een winkel om het adres, winkelinformatie en de openingstijden te bekijken. Ook kun je hier de winkel bellen, e-mailen en de autoroute laten berekenen. Je kunt ook een winkel zoeken via Search. Daar zie je een Best of Barcelona overzicht, waar 10 Barcelonese vintage winkels staan, waaronder Holala! En druk op het icoontje Scan onderin om een QR-code die je bent tegengekomen meteen te scannen. Klik hier voor meer vintage winkelaanbod in Barcelona op Barcelona.blog.nl.

Jouw UrbanBuddy in Barcelona

Voor het eerst met je smartphone in Barcelona en spreekt je hotelconciërge geen woord Engels? Download dan de UrbanBuddy app en stel je pragende vraag aan Mitch (“Waar koop ik condooms om 3 uur ‘s nachts?” of “Hoe laat sluit de dichtsbijzijnde supermarkt?”). Mitch is een echte allesweter, die z’n persoonlijke contacten in de Catalaanse hoofdstad gebruikt om geweldige plekken en exclusieve ervaringen voor je te organiseren. Zijn diensten als UrbanBuddy zijn gratis, maar een fooi wordt natuurlijk op prijs gesteld. Ter info: Mitch’s favoriete band is Scissor Sisters.

Download de nieuwe Sónar app

“Give me an S, give me an O, give me an N, give me an A, give me an R!” Sónar 20, de nieuwe app voor smartphones van Sónar – hét elektronisch muziekfestival van Barcelona dat dit jaar zijn twintigste editie viert van 13 tot en met 15 juni – kun je hier gratis downloaden.

Huur een iPad in Barcelona

In Barcelona zonder iPad beland? Geen nood! Met Padcelona kun je een iPad huren. Reserveer een iPad via de website, je iPad wordt vervolgens naar het vliegveld, je hotel of waar dan ook in de stad bezorgt en uiteindelijk ook weer opgehaald, waarna je de 390 euro borg terugkrijgt. Geweldige service voor de toerist of zakenman van de 21e eeuw.

Padcelona: Carrer dels Mirallers 9, Metro: Jaume I