Categorie: "Op water & brood"

Wecycle festival in Barcelona

Alles wat mensen niet meer willen, wordt in Barcelona bij de vuilnis gezet. Of het nou gaat om kleren, potten en pannen of complete bankstellen. Soms zijn die spullen nog in best goede staat en met een beetje aanleg voor pimpen kun je er zelfs kunst van maken. Dat doen ze bij non-profit organisatie Drap Art en ieder jaar, in de donkere maand december organiseren ze in het CCCB een festival. Leuk voor als je inspiratie wilt opdoen voor een recycle kerstkadootje. Het festival is van 13 december tot en met 5 januari gratis te bezoeken. Wecycle in Barcelona!

Drap Art: Carrer de Montalegre 5, Metro: Plaça Catalunya of Universitat

Win een etentje voor twee in Barcelona

De broertjes Ferran en Albert Adrià, eigenaars van het tapasrestaurant Tickets, zijn op zoek naar de mooiste foto van Barcelona en zijn om die reden een fotowedstrijd op Instagram begonnen. Wat moet je doen om een etentje voor twee in Tickets te winnen? Volg @ticketsbar op Instagram en zet vervolgens jouw mooiste foto van de Catalaanse hoofdstad met #BCNbyTickets en @ticketsbar op Instagram. Je kunt tot en met 17 november meedoen. Hierna selecteert een professionele jury de 10 mooiste foto’s, die vervolgens op Facebook worden geplaatst. De foto met de meeste likes wint het etentje. Nummer twee wint een etentje voor twee in Espai Kru, nummer drie mag gratis eten bij Bodega 1900 en nummer vier mag de creaties van Casa de Tapas Cañota proeven.

Gratis naar de Sagrada Família

Wie nog nooit in de Sagrada Familia is geweest, wie benieuwd is of de bouw vordert en wie de binnenkant van het meesterwerk van Antoni Gaudí wil bewonderen, kan tijdens de Mercè, hét stadsfeest van Barcelona, gratis naar binnen. Op 22, 23 en 24 september houdt de basiliek open deuren. Dat geldt alleen voor de middagen van 16.00 uur tot 20.00 uur, daarna moet er weer gewoon worden betaald.

Festival Asia in Barcelona

Van 20 tot en met 24 september vindt in Barcelona het Festival Àsia plaats, waarbij het Aziatische continent centraal staat tijdens optredens, exposities en andere activiteiten op verschillende locaties in de Catalaanse hoofdstad. Het festival bestaat uit tientallen activiteiten in verschillende disciplines en afkomstig uit het hele Aziatische continent, waaronder een concert van de Koreaanse meidengroep MIJI, acrobatische kunsten van de Chinese Hubei Wuqiao Acrobatic Art School en een optreden van de Mongoolse grunge-zanger Tulegur Gangzi. Toegang is tot alle activiteiten en optredens gratis.

Viva Mexico in Barcelona

Tot en met 9 oktober vindt in Barcelona de derde editie van het festival Barcelona Vive México plaats. Het festival bestaat uit verschillende activiteiten waaronder een bijeenkomst van Mariachimuzikanten en -liefhebbers, een filmreeks over de Mexicaanse onafhankelijkheid in Casa Mèxic Barcelona (Carrer Pavía 72, gratis toegang) en een gratis wandelroute langs de Mexicaanse plekjes van Barcelona. Op zondag 15 september wordt in Fira de Barcelona de onafhankelijkheidsdag van Mexico gevierd. Ook hier is de toegang gratis. Bekijk hier het volledige programma van Barcelona Vive México.

Nacht van Tàpies in Barcelona

Op woensdag 4 september wordt in het Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) op de stadsheuvel Montjuïc de Nacht van Tàpies gevierd. Die avond is niet alleen de toegang tot de tentoonstelling Tàpies. Desde el interior vanaf 20.00 uur gratis, maar wordt van 22.00 tot 0.00 uur ook de film The Limits of Control (met Spaanse ondertiteling) van Jim Jarmusch vertoond. Deze Amerikaanse thriller draait om een mysterieuze vreemdeling (Isaach De Bankolé) die buiten de wet om allerlei klussen klaart en waarin de kunstwerken van Antoni Tàpies een rol spelen.

Museu Nacional d’Art de Catalunya: Parc de Montjuïc, Metro: Espanya

Barcelona op water en brood

Barcelona barst van de culturele bezienswaardigheden, leuke bars en heerlijke restaurants. Helaas hangt er aan al die ontspannende uitstapjes een flink prijskaartje. Voor diegenen die liever spaarzaam zijn, vind je er gelukkig ook tal van activiteiten die je geen cent zullen kosten. Het magazine Life van het Vlaamse Nieuwsblad zette twintig gratis uitstapjes in de Catalaanse hoofdstad op een rijtje.

Goedkoop eten in Barcelona met Me Como Bcn

Buiten de deur eten is voor Spanjaarden al even gewoon als thuis de maaltijd voorbereiden, maar in tijden van crisis moet er natuurlijk wel op de kosten worden gelet. Een stel studenten uit de stad begon daarom de blog Me Como Bcn met adresjes in de stad waar je voor 5 euro kunt eten. Alle menu’s, snacks en andere maaltijden die op de blog worden geplaatst kosten maximaal 5 euro (eventueel zitten ze er 50 cent boven, maar niet meer). Ze begonnen de blog voor een opdracht over online communicatie aan de universiteit en nadat de blog werd ontdekt door een journaliste van een lokale krant, liep het storm.

Barcelona voor een prikkie

Je hebt een goedkoop ticket naar Barcelona gevonden en je bent nu op zoek naar een betaalbaar adresje om te overnachten. En eigenlijk wil je ook wel flink shoppen tegen zachte prijsjes. Of geweldig eten voor een prikkie. Het kan in Barcelona. Speciaal voor hét Spanje-magazine España & Más hebben Annebeth en ik een aantal tips op een rijtje gezet. Benieuwd? Haal dan het nieuwe nummer van España & Más in huis. Nu in de winkel!

Art Futura in Barcelona

Vandaag begint in Barcelona het festival Art Futura. Gedurende drie dagen worden de belangrijkste internationale projecten op het gebied van nieuwe media, interactief design, videospelletjes en digitale animatie, waaronder een documentaire over het Strandbeest van Theo Jansen in Buenos Aires en de Vimeo Awards, geprojecteerd in de nieuwe theaterzaal van het CCCB. Klik hier voor meer informatie. Toegang is volledig gratis.

CCCB: Carrer de Montalegre 5, Metro: Universitat of Plaça Catalunya