Categorie: "Vlog"

Casa Batlló leeft

Het golvende dak doet denken aan de schubben van een vis of de staart van een draak. De imposante zuilen bij de ingang lijken op de poten van een dinosaurus of gigantische botten. De balkonnetjes staren als enorme kaken van zeedieren richting de straat en de façade van mozaïek in verschillende blauw- en groentinten glinstert de voorbijgangers vanuit de verte tegemoet. Gaudí’s Casa Batlló: een modernistisch sprookje in Barcelona.

Shakira aan de voet van bergformatie nabij Barcelona

Niet ver van Barcelona torent een bijzondere bergformatie boven het landschap uit. De punten van de Montserrat (Catalaans voor ‘gezaagde berg’) lijken wel vingertoppen of ‘het zaagwerk van engelen’, zoals de dichter Jacint Verdaguer het poëtischer omschreef. De berg is een natuurreservaat en is niet alleen populair onder wandelaars en bergbeklimmers, maar ook onder gelovigen die de Zwarte Madonna in het Benedictijnse klooster Monestir de Montserrat bezoeken. En Shakira heeft de bergformatie uitgekozen als locatie voor haar nieuwste videoclip:

FC Barcelona toont nieuw stadion

FC Barcelona organiseert op 5 april een referendum onder zijn leden over de bouw van een nieuw stadion. De club verspreidde al enkele beelden van hoe het nieuwe Espai Barça eruit zou kunnen zien. Als de leden tijdens het referendum groen licht geven, kan in 2017 gestart worden met bouwen. Tegen 2021 zouden de eerste wedstrijden in de nieuwe infrastructuur gespeeld moeten worden. Met de verbouwing is een bedrag van 600 miljoen euro gemoeid.

Bekijk Barcelona vanuit een drone

Bekijk hieronder de met een drone gemaakte beelden van o.a. de stadsheuvel Montjuïc, de Torre Agbar, de Sagrada Família en het Columbus-monument, die samen de prachtige skyline van Barcelona vormen. De muziek die de beelden begeleidt komt uit een mix van het nummer ‘Lady Labyrinth’ van Ludovico Einaudi.

Barcelona, een stad die inspireert

Barcelona is bijzonder. Niet alleen vanwege de zon, het voetbal en Gaudí. De Catalaanse hoofdstad is inspirerend, energiek, technologisch en creatief. Je kunt er niet echt je vinger op leggen. Misschien is het iets in de lucht. Zoals de gemeente het zelf zegt, Barcelona is ​​een stad die inspireert.

Messi een een Pepsi-blikje

Lionel Messi showt, net als vele anderen in Barcelona, zijn skills met een blikje Pepsi. Herken jij de filmlocaties in de Catalaanse hoofdstad?

Durf Braziliaan te zijn in Barcelona

“Dare to be Brasilian”, de nieuwe reclamecampagne van Nike met de Braziliaanse FC Barcelona-speler Neymar in de hoofdrol is grotendeels opgenomen in Barcelona; in het stadion van de Barcelonese voetbalclub Espanyol, op het strand van Barcelona-El Prat en in de wijk El Born. Durf Braziliaan te zijn in Barcelona:

Barcelona: de onehitwonder van De Wilmari’s

Het uit Eindhoven afkomstige echtpaar Wim van Boerendonk en Martha van Heuven hadden in 1960 als het zingende duo De Wilmari’s een onehitwonder met hun nummer Barcelona. Het liedje stond ruim 32 weken lang in de Nederlandse hitparade.