Zaligverklaring Antoni Gaudí verwacht in 2015

De beroemde Catalaanse architect Antoni Gaudí (1852-1926) wordt vrijwel zeker het komende jaar zalig verklaard. Op dit moment wordt een uitgebreide studie gedaan naar de architect waarin de heiligverklaring wordt gerechtvaardigd. Naar verwachting is die studie volgend voorjaar klaar. Dan ontbreekt alleen nog de handtekening van Paus Franciscus om de zaligverklaring officieel te maken.
De zaligverklaring van Gaudí is een proces dat al zo’n tien jaar in beslag neemt. Het voorstel werd in 2003 gepresenteerd bij het Vaticaan en sindsdien wordt er al gewerkt aan de uitgebreide studie. Het gaat om een document van honderden pagina’s met de biografie van de bouwmeester, zijn werk en de getuigenissen van personen die hem gekend hebben. Wanneer de Congregatie voor de Heilig- en Zaligsprekingsprocessen en de Paus hun akkoord hebben gegeven, zal de zaligverklaring van Gaudí officieel zijn.

Lees ook:Zaligverklaring Gaudí in cruciale fase
Lees ook:Frank O. Gehry’s bruid
Lees ook:Paus komt op 7 november naar Barcelona
Lees ook:Spot on: La Pedrera
Lees ook:Opknapbeurt La Pedrera iedere tien jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.