Categorie: "Camp Nou"

FC Barcelona toont nieuw stadion

FC Barcelona organiseert op 5 april een referendum onder zijn leden over de bouw van een nieuw stadion. De club verspreidde al enkele beelden van hoe het nieuwe Espai Barça eruit zou kunnen zien. Als de leden tijdens het referendum groen licht geven, kan in 2017 gestart worden met bouwen. Tegen 2021 zouden de eerste wedstrijden in de nieuwe infrastructuur gespeeld moeten worden. Met de verbouwing is een bedrag van 600 miljoen euro gemoeid.

Renovatie Camp Nou

Camp Nou wordt gerenoveerd. Dat heeft het bestuur van voetbalclub FC Barcelona besloten. Nu is het het woord aan de leden van de club. Zij mogen op 5 of 6 april tijdens een referendum laten weten of ze het eens zijn met de plannen. Het is de bedoeling dat er zitplaatsen bijkomen, in totaal moet het stadion plek bieden aan 105.000 personen. De werkzaamheden zouden worden uitgevoerd tussen maart 2017 en februari 2021. Er kan in die periode gewoon op het veld gespeeld worden. Met de verbouwing is een bedrag van 600 miljoen euro gemoeid. Het stadion behoudt dezelfde naam, maar de club zoekt naar de mogelijkheid van een commerciële ‘achternaam’ en hoopt zo 150 miljoen binnen te halen.

Barcelona wil nieuw megastadion

FC Barcelona krijgt mogelijk een nieuw megastadion. De Spaanse grootmacht heeft plannen om een overdekte voetbaltempel te bouwen, die plaats biedt aan 105.000 toeschouwers. Daarmee zou Barça het op twee na grootste stadion ter wereld krijgen. Het huidige Camp Nou heeft een capaciteit van 99.354 zitplaatsen.
Volgens de Spaanse media is een renovatie ook nog een serieuze optie. Een verbouwing zou 300 à 400 miljoen euro kosten tegenover 600 miljoen voor nieuwbouw. Begin januari hakt de club de knoop door en nadien houdt men nog een referendum onder de leden om de steun voor de gekozen optie te toetsen.

Het grootste stadion ter wereld staat in Noord-Korea. Het Rungrado May Day Stadium telt liefst 150.000 plaatsen. Het Saltlake Stadium in Calcuta is de nummer twee met ruimte voor 120.000 fans.

Bron: Sportdome.nl.

Replay kleedt spelers van FC Barcelona

Piqué, Neymar, Messi en de andere spelers van FC Barcelona zullen de komende vier jaar gekleed worden door Replay. Het Italiaanse denimmerk heeft twee verschillende looks ontworpen voor formele gelegenheden en een outfit voor een meer casual look buiten het veld. Bekijk de complete collectie op de website van Replay.

bron: knack.be

FC Barcelona: ook kinderen betalen voor wedstrijd

Vanaf 26 oktober moeten kinderen jonger dan 7 jaar gewoon een kaartje betalen om een wedstrijd van FC Barcelona te zien. De Catalaanse club deelde vorige week mee dat ze noodgedwongen een entreeprijs gaat invoeren voor alle bezoekers van de thuisduels in Camp Nou. Daarmee breekt Barça met een jarenlange traditie dat kinderen gratis naar binnen mochten. De verandering van de regels zou noodzakelijk zijn om overvolle stadions te voorkomen. De nieuwe maatregel zal voor het eerst worden toegepast op 26 oktober. Dan vindt om 18.00 uur El Clasico plaats, de strijd van FC Barcelona tegen Real Madrid.

bron: Elfvoetbal.nl

FC Barcelona en AFC Ajax voor het eerst tegenover elkaar

Aanstaande woensdag neemt FC Barcelona het op tegen AFC Ajax in Camp Nou tijdens de eerste wedstrijd voor beide teams in de Champions League. Het is voor het eerst dat de beide teams tegenover elkaar staan. In dezelfde poule zitten ook AC Milan en Celtic. Vanavond vindt er voorafgaand aan de wedstrijd van morgen ook een match plaats: de jeugdteams van de beide clubs nemen het tegen elkaar op.

FC Barcelona – AFC Ajax (Jeugd) bijwonen?

Op de vooravond van de UEFA Champions League voetbalwedstrijd tussen FC Barcelona en AFC Ajax op woensdag 18 september aanstaande zullen de jeugdteams van deze clubs tegen elkaar spelen. FC Barcelona nodigt Nederlanders in de stad graag uit om deze wedstijd bij te wonen op 17 september a.s. om 20.00 uur. De wedstrijd zal plaatsvinden in het Miniestadi, Avd. Arístides Maillol s/n, 08028 Barcelona. De gratis entreekaarten zijn te bestellen via het volgende e-mailadres van FC Barcelona: [email protected].

FC Barcelona krijgt meer oliedollars

FC Barcelona heeft een nieuw sponsorcontract afgesloten. Ditmaal gaat het om een bank uit de Verenigde Arabische Emiraten. De United Arab Bank (UAB) is de komende drie jaar co-sponsor van FC Barcelona. De Catalaanse voetbalclub maakte geen financiële details bekend, maar liet weten dat het contract tot juli 2016 loopt en dat 1.000 UAB-klanten de komende drie jaar een aantal topplaatsen in het stadion krijgen om live een aantal wedstrijden mee te maken in Camp Nou. De bank is de tweede Arabische sponsor van Barcelona na shirtsponsor Qatar Foundation.

bron: Goal.com

Bijna 100 miljoen sponsorgeld voor FC Barcelona

FC Barcelona ontvangt de komende 3 jaar zo’n 100 miljoen euro aan sponsorgeld van Qatar Airways. Vanaf dit seizoen tot en met de jaargang 2015/2016 krijgt Barcelona 96 miljoen euro van de luchtvaartmaatschappij uit het Midden-Oosten. Als de club in één of meer seizoenen de Champions League wint, komt daar nog eens 5 miljoen bovenop. De naam van de sponsor wordt behalve op het shirt ook in het stadion duidelijk zichtbaar. Barcelona wil echter niet de naam van Camp Nou veranderen. Bekijk hieronder het YouTube-filmpje met een trip door ‘Het Land van FC Barcelona’, gesponsord door Qatar Airways.

bron: AD