Categorie: "Fotohoppen"

Barcelona’s luchthaven van boven

Ontwerpster Lauren O’Neill is van jongs af aan gefascineerd door vliegvelden. Gebruikmakend van Google Maps verzamelde ze prachtige screenshots van diverse vliegvelden over de hele wereld, zo ook van Terminal 2 van de luchthaven Barcelona-El Prat. Bekijk haar blog voor meer vliegvelden.

Fotohoppen: modernistische stoeptegels in Barcelona

In de wijk Eixample wandel je over modernistische stoeptegels. De gemeente laat sinds 1907 de straten betegelen met panots, tegels van cement, zand en water, van 20 bij 20 centimeter en 4 centimeter dik. Het ontwerp van Barcelona’s stoeptegel is simpel: een dik gelijnd rondje met daaromheen vier ronde blaadjes vormt een bloem van de amandelboom.

Fotohoppen: Palau de la Música Catalana

Het Palau de la Música Catalana in Barcelona werd ontworpen door de modernistische architect Lluís Domènech i Montaner. Het gebouw beschikt over een omgekeerde gebrandschilderde koepel, die de zaal van natuurlijk licht voorzien, een unicum voor Europa.

Fotohoppen: Menselijke toren in Barcelona

Het bouwen van menselijke torens hoort bij de Catalaanse volkscultuur. De oorsprong van deze ‘castellers’ of ‘kastelen’ voert terug naar de zeventiende eeuw. Het was destijds gebruikelijk om een kleine menselijke toren te maken als een symbool van kracht en samenwerking. In de loop van de tijd werd het bouwen van deze menselijke torens een heuse volkssport en is vaak te bewonderen in Barcelona.