Categorie: "Spotted in BCN"

Twalk with me bezoekt Barcelona

Via Twitter werd ik gisteren voorgesteld aan Wijnand Boon. Je kunt hem kennen van Twalk with me, maar ik had daar zelf nog nooit van gehoord. Hij was in de stad en ik was wel nieuwsgierig, dus een afspraak voor een drankje op het terras was zo gemaakt. Wijnand loopt. Hij is begonnen in Nederland en reisde via Santiago de Compostela naar Portugal. Nu is hij onderweg naar Rome en vervolgens gaat hij naar Jeruzalem en Caïro. Deze pelgrim begon zijn wandelroute vanwege de kerstrede van koningin Beatrix in 2009. Daarin zei de koningin dat de social media de afstand tussen mensen vergroot. Wijnand bewijst nu het tegendeel. Via Twitter, Facebook en zijn website vindt hij zijn slaapplaatsen voor onderweg. En met zijn gastheren en -vrouwen, heeft hij juist wel contact. Inmiddels loopt hij ook voor het vredesproject MasterPeace dat Wijnand benaderde en hem vroeg tot aan Caïro door te lopen. Hij gaat er een paar dagen tussenuit, maar is tussen 30 mei en 15 juni weer in en rond Barcelona. Mensen die net als ik benieuwd zijn of Wijnand op een of andere manier willen helpen bij zijn bijzondere reis, kunnen met hem afspreken voor een ‘Twalkabout’ of hem een slaapplaats aanbieden.

Hip Barcelona volgens Hanna Bervoets

“De afgelopen drie kwartier slenterden we door de uitgaansstraat parallel aan de Ramblas, waar de meeste cafés ons te krakerig waren. (‘Kijk Aniek, een hond: een letterlijke hond!’) Maar nu staan we opeens voor een bar die Betty Ford heet, vernoemd naar de gelijknamige afkickkliniek in L.A.”

Hanna Bervoets is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de geliefdste columnisten van Nederland. Dankzij haar verrassende, herkenbare, ontroerende, en altijd eigenzinnige en geestige Volkskrant Magazine-columns over thema’s als identiteit, media, familie, volwassenwording en relaties heeft ze honderdduizenden harten gestolen. Al weer een tijd terug schreef zij een column over hip zijn in Barcelona. Deze column verscheen eerder in de Volkskrant en is hier terug te lezen.

Spotted in Barcelona: Paris Hilton

Wie Paris Hilton volgt op Twitter kon de afgelopen dagen lezen hoe fantastisch zij het heeft gehad in Barcelona. ‘Love it here’, aldus de wereldberoemde Amerikaanse. Ze nam een kijkje op het Formule 1-circuit Montmelo even buiten de Catalaanse hoofdstad, want ze was er ten slotte voor de promotie van haar MotoGP-team en bracht een bezoekje aan de Sutton Nightclub.

UFO gespot boven Barcelona

Zoals je op het onderstaande YouTube-filmpje kunt zien, werd op 23 november 2009 een UFO boven Barcelona gespot. UFO staat in de Catalaanse hoofdstad niet alleen voor Unidentified Flying Object, maar ook voor Unknown Frame Observatory. Dit is een alternatief videofestival dat aanstaande dinsdag van start gaat in het CCCB. Een week lang worden in de grote ontvangsthal video’s over verschillende vormen van realiteit geprojecteerd. Toegang is gratis.

CCCB: Carrer de Montcada 5, Metro: Universitat of Plaça Catalunya

Patti Smith in Barcelona

Op maandagavond 21 februari zal Patti Smith met haar band een akoestisch concert verzorgen in het Palau de la Música Catalana. Smith is in Barcelona ter gelegenheid van het twaalfde Festival Mil·lenni. De 64-jarige punkdiva is geen onbekende in de Catalaanse hoofdstad. Sinds de jaren zeventig geeft ze hier optredens. Voor meer informatie over Patti Smith: www.pattismith.net.

Robert De Niro in Barcelona

Robert De Niro slaapt sinds deze week in een hotelkamer in Hotel Arts te Barcelona. Hij is samen met Sigourney Weaver, Cillian Murphy (28 Days Later, Girl with a Pearl Earring), Leonardo Sbaraglia (Salvador, Concursante) en Elisabeth Olsen, het zusje van de Olsen-tweeling, de komende drie weken in de Catalaanse hoofdstad voor de opnames van de Spaanse thriller Red Lights. Dit is de nieuwste film van regisseur Rodrigo Cortes, die vorig jaar veel indruk maakte met Buried over een man die vast komt te zitten in een doodskist. Red Lights vertelt het verhaal van Margaret Matheson (Weaver), een psycholoog die samen met haar assistent (Murphy) onderzoek doet naar paranormale verschijnselen. Dit onderzoek leidt hen naar een beroemd paranormaal medium, Simon Silver (De Niro). Regisseur Cortes stelt dat zijn nieuwste film gaat over het feit dat het brein ons geen accurate voorstelling geeft van de realiteit.

Lady Gaga groet fans in Barcelona

Lady Gaga was afgelopen dinsdag in sportpaleis Palau Sant Jordi in Barcelona voor een optreden. De volgende ochtend groette ze een aantal Catalaanse die-hard fans vanuit haar auto en was ook niet te beroerd om een foto met haar monstertjes in Barcelona te maken.

Spotted in Barcelona: Europa’s grootste mobiele kroonluchter

Op 20 oktober werd in El Museo Nacional de Arte de Cataluña (MNAC) in Barcelona de El Botón – MANGO Fashion Award uitgereikt. Speciaal voor deze unieke gelegenheid monteerde het bedrijf Showlight in opdracht van Esma Proyectos, haar mobiele kroonluchter van zes meter hoog, de grootste van Europa. Showlight heeft twee van deze exclusieve exemplaren in haar voorraad kristallen kroonluchters. Eerder al was de Supersize kroonluchter te bewonderen tijdens de Amsterdamse Miljonair Fair, de uitreiking van Die Goldene Feder (de belangrijkste Duitse Mediaprijs), en andere luxe gala’s. Nooit eerder was de enorme kroonluchter te zien in Spanje. De enorme kroonluchter weegt 500 kilo en is voorzien van duizenden grote kristallen.