Categorie: "BCN’ers"

Als je in Barcelona woont…

Als je in Barcelona woont en je vrienden vragen of ze bier of wijn moeten meennemen naar je huisfeestje, geef je als antwoord:
De animated GIF is weer helemaal terug van weg geweest en op de Tumblr-blog When You Live In Barcelona vind je er nog veel meer met andere wijsheden uit de Catalaanse hoofdstad. De blog is trouwens geïnspireerd op When You Live in Berlin.

Blog over Catalonië

Marga Demmers heeft iets met Catalonië. Zij is niet alleen vertaler Nederlands-Catalaans (en tevens Spaans), maar het gaat verder dan dat. En vanuit haar liefde voor de regio, probeert ze de Catalaanse cultuur en literatuur onder de aandacht van het Nederlandse publiek te brengen. Dat doet ze onder meer via de inspirerende blog catalonieweblog.wordpress.com. Met tips dus over (vertaalde) literatuur, maar ook bijzondere plekken, recepten, accommodatietips en andere typisch Catalaanse aangelegenheden. Voor iedereen die gek is op Catalonië.

Top 10 Barcelona tips van Johan Cruijff

Barcelona is niet alleen de stad van Antoní Gaudí, Pablo Picasso en Joan Miró, maar natuurlijk ook van Johan Cruijff die er als speler en trainer grote triomfen vierde. Voetbal City Ctrip sprak Johan Cruijff over zijn Barcelona. Welke plaatsen mag je absoluut niet missen tijdens je Barcelona voetbalreis.

VCT: “Gaat u zelf nog vaak in Camp Nou kijken?”
JC: “Als ik tijd heb zeker. Ik heb dan ook een vaste plek. Toen ik kampioen werd, kreeg ik een plaats voor het leven.”

Lees hier het volledige interview.

Lady Gaga draagt t-shirt van FC Barcelona

Stefani Joanne Angelina Germanotta, oftewel Lady Gaga droeg afgelopen zaterdag tijdens haar concert in het sportpaleis Palau Sant Jordi in Barcelona een t-shirt van FC Barcelona. Tijdens het nummer ‘Bad Kids’ haalde de Amerikaanse zangeres het shirt tevoorschijn en droeg het vervolgens 15 minuten on stage.

Shakira in verwachting van een jongen

Shakira maakte enkele weken geleden bekend dat ze zwanger was van haar eerste kindje. Op de Duitse televisiezender RTL vertelde de Colombiaanse zangeres dat ze in verwachting is van een jongen. Tijdens een interview riep ze uit dat het een jongen ging worden. “Jouw zoon zal met mijn zoon kunnen spelen”, aldus een gelukkige zangeres tegen de Duitse presentator. “Ik hoop dat deze baby een rol kan spelen in het verbeteren van de wereld.” Vader van Ulicito – zoals de baby vooralsnog heet – is de verdediger van FC Barcelona Gerard Piqué. De twee vormen sinds eind 2010 een stel.

bron: gva.be

BCN’ers: John Talabot

Barcelona is na Madrid de grootste stad van Spanje en telt bijna 2 miljoen inwoners. Sommige inwoners zijn beroemd in binnen- en/of buitenland. Anderen zijn berucht. Een van hen is dj John Talabot.

Een bassdrum en een sampler, meer heeft John Talabot (oftewel Oriol Riverola) niet nodig om de meest verslavende housey tracks van dit moment te maken. De jonge BCN’er is daarbij niet kieskeurig; zijn invloeden variëren van flamenco tot northern soul, van Afrikaanse muziek tot traditionele Aziatische songs, maar ook disco, house, pop en techno vinden hun weg in zijn creaties. De tracks van Talabot hebben een hart en een ziel. Geen wonder dat hij in minder dan twee jaar tijd is uitgegroeid tot de meest geliefde dj van de Catalaanse hoofdstad en deze zomer op diverse Europese festivals als 10 Days Off en Lowlands draait.

Drie visitekaartjes op reis

Volgens de theorie van six degrees of separation (letterlijk “zes niveaus van scheiding”) is eenieder op onze planeet, via een netwerk met zes tussenstappen of vijf tussenpersonen, met elkaar verbonden. (Recent onderzoek bij Facebook-gebruikers bracht het cijfer op 4,74 tussenstappen.) De Vlaming Michiel Das, die al ruime tijd in Barcelona woont en de laatste tijd moeite ondervindt om vast werk te vinden, wilde graag deze theorie eens uittesten en gaf drie van zijn visitiekaartjes aan drie van zijn vrienden met als doelstelling een baan te vinden. Volg hier de reizen die zijn drie visitekaartjes ondernemen.

Twalk with me bezoekt Barcelona

Via Twitter werd ik gisteren voorgesteld aan Wijnand Boon. Je kunt hem kennen van Twalk with me, maar ik had daar zelf nog nooit van gehoord. Hij was in de stad en ik was wel nieuwsgierig, dus een afspraak voor een drankje op het terras was zo gemaakt. Wijnand loopt. Hij is begonnen in Nederland en reisde via Santiago de Compostela naar Portugal. Nu is hij onderweg naar Rome en vervolgens gaat hij naar Jeruzalem en Caïro. Deze pelgrim begon zijn wandelroute vanwege de kerstrede van koningin Beatrix in 2009. Daarin zei de koningin dat de social media de afstand tussen mensen vergroot. Wijnand bewijst nu het tegendeel. Via Twitter, Facebook en zijn website vindt hij zijn slaapplaatsen voor onderweg. En met zijn gastheren en -vrouwen, heeft hij juist wel contact. Inmiddels loopt hij ook voor het vredesproject MasterPeace dat Wijnand benaderde en hem vroeg tot aan Caïro door te lopen. Hij gaat er een paar dagen tussenuit, maar is tussen 30 mei en 15 juni weer in en rond Barcelona. Mensen die net als ik benieuwd zijn of Wijnand op een of andere manier willen helpen bij zijn bijzondere reis, kunnen met hem afspreken voor een ‘Twalkabout’ of hem een slaapplaats aanbieden.