Categorie: "Events"

Culinair festival op de Ramblas

Van 12 tot en met 15 juni hebben alle locals een reden om de Ramblas een keer op te zoeken in plaats van die te willen ontwijken. Dan vindt langs de beroemdste straat van Spanje het festival Tast a la Rambla plaats, een culinair festival waar bezoekers het gastronomische aanbod uit de hele stad kunnen proberen tegen schappelijke prijzen.

Het evenement wordt aan het einde van de Ramblas gehouden tussen het Centre d’Art Santa Mònica en het beeld van Columbus. Meer dan 40 verschillende restaurants en cateraars uit de Catalaanse hoofdstad doen mee, waaronder Via Veneto, Tickets, Saüc, Dos Palillos, La Taverna del Clínic, La Cuina del DO, L’Eggs, The Mirror, Suculent en Gaig.

 

Zomerconcerten in paleistuinen

Ook deze zomer kun je weer concerten bijwonen in de tuinen van het paleis Palau de Pedralbes. Onder meer Zubin Mehta, Buika, John Newman, Raphael, Carla Bruni, Simple Minds, Kool & The Gang, Tom Jones, Kevin Costner & The Modern West, Russian Red en Paul Anka staan op het programma. Daarnaast wordt op 21 juni de Dag van de Muziek in de paleistuinen gehouden, een dag vol muziek, workshops en verschillende activiteiten voor jong en oud. Het Festival Pedralbes duurt van 12 juni tot en met 10 juli.

Hotels stellen hun terrassen weer open

De ‘terrasweek’ waarbij hotels in Barcelona hun terrassen openstellen voor het publiek, wordt ieder jaar grootschaliger. Dit jaar kun je gedurende 10 dagen bij 60 verschillende hotels neerstrijken voor een drankje. Bovendien bieden de hotels live muziek, dans, proeverijen en andere activiteiten. Het initiatief A vista d’Hotel begint vandaag en duurt nog tot en met 8 juni. Op de website kun je precies zien wat er wanneer op welk hotelterras te doen is.

BizBarcelona: beurs voor ondernemers

Barcelona promoot zich als stad die bij uitstek geschikt is voor ondernemers. BizBarcelona is dé ondernemersbeurs in de Catalaanse hoofdstad. Advies, netwerken, informatie, innovatie en financiering zijn zaken die centraal staan tijdens de beurs, die dit jaar plaatsvindt op 4 en 5 juni. Niet alleen kun je als ondernemer kennismaken met dienstverleners die zich richten op zelfstandigen, ook heb je de mogelijkheid om andere ondernemers te leren kennen, zaken te doen en workshops en seminars bij te wonen. Toegangskaarten kosten online 12 euro en ter plekke 15 euro.

1 juni: Vintage Festival in Barcelona

Het nieuwe terrein van de vlooienmarkt Els Encants de Barcelona is op zondag 1 juni het toneel van het Vintage Festival, dat volledig draait om alles wat vintage is. De stands worden ingericht met vintage kleding, meubels, muziek en verzamelaarsitems. Daarnaast zullen er exposities te bezichtigen zijn met zowel schilderwerk als foto’s. Ook worden er diverse workshops georganiseerd, waaronder een workshop cocktails maken en retro hairstyling. Dan zijn er nog een vintage photocall, dj’s, optredens en vintage auto’s, motors en fietsen. Kortom, Els Encants go vintage.

Eat Street komt met tweede editie in de buitenlucht

Na het succes van de eerste editie wordt Eat Street deze maand voor de tweede keer georganiseerd. Deze keer kun je je street food echter buiten halen! De locatie voor het evenement is het fantastische terrein van Palo Alto in de wijk Poblenou. Eten, bier, muziek en gezelligheid zijn de belangrijkste ingrediënten. Maar dat is niet het enige, want Eat Street werkt voor komende editie ook samen met Flea Market en voor één keer vindt de maandelijkse vlooienmarkt ook bij Palo Alto plaats. Reden genoeg dus om op 24 mei naar Poblenou te gaan. Van 12.00 tot 23.00 uur.

Palo Alto, C/ Pellaires 30-38, Poble Nou, metro: Selva de Mar.

Modernistische fietstour door Barcelona

Zondag 1 juni vindt er voor de vierde keer een modernistische fietstour plaats door Barcelona. De tour begint om 9.30 uur ‘s morgens bij het Hospital Sant Pau, het grootste modernistische complex van de stad. Daarvandaan gaat de route langs maar liefst 35 modernistische gebouwen en panden die te vinden zijn in Barcelona, met name in de woonwijk Eixample, het hart van het Catalaans modernisme. Halverwege de route wordt er kort gestopt bij het Museu del Modernisme Català de Barcelona, het Modernistisch Museum. Deelnemers kunnen zich ook via het museum opgeven ([email protected] of telefonisch 932.722.896). Het is wel de bedoeling dat de deelnemende fietser zich ook ‘modernistisch’ uitdossen.

Cruïlla Barcelona 2014: festival zonder grenzen

Er gaat geen zomerse dag voorbij zonder dat er ergens in de Catalaanse hoofdstad een concert wordt gegeven of een festival plaatsvindt. Op 11, 12 en 13 juli kun je bijvoorbeeld naar de zesde editie van Cruïlla Barcelona in het Parc del Fòrum. Dit festival zonder muzikale grenzen (cruïlla is Catalaans voor kruising) brengt onder andere Calle 13, Damon Albarn, Skip & Die, Violadores del Verso en Jack Johnson naar Barcelona. De zevende editie van Cruïlla Barcelona met drie podia en meer dan dertig artiesten beloofd weer een hele bijzondere te worden.

Open deuren bij kunstenaars in Poble Sec

Tallers Oberts, oftewel Open Deuren en deze keer is dat in Poble Sec. Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 mei openen kunstenaars in de wijk hun ateliers en werkplekken voor het publiek. Meer dan dertig artiesten in de volksbuurt doen mee en als bezoeker krijg je de mogelijkheid om voor even deel uit te maken van hun kunstwerken. Hier kun je precies zien wie er meedoen, waar je ze kunt bezoeken en wat er te doen is.

Fura dels Baus opent Grec Festival met gratis optreden

Het 38ste Festival Grec, het culturele festival dat iedere zomer in Barcelona wordt gehouden, opent dit jaar met een gratis optreden van het spectaculaire gezelschap La Fura dels Baus. Dat werd afgelopen week bekendgemaakt. De show M.U.R.S van de Catalaanse groep zal worden opgevoerd in het kasteel dat zich boven op de Montjuïc bevindt. De show is gemaakt in het kader van het feit dat dit jaar wordt herdacht dat het precies 300 jaar geleden is dat Catalonië de onafhankelijkheid verloor ten gunste van Madrid. Dat wordt jaarlijks herdacht op 11 september. Het aantal plekken is beperkt en daarom is het nodig om hiervoor van tevoren te reserveren. Net als vorig jaar zal naast het gewone Grec-festival, waarbij muziek, dans en theater centraal staan, ook het festival MiniGrec worden gehouden, voor de kleine cultuurliefhebbers onder ons.