Categorie: "Fastfood Top 10"

BCN Fastfood Top 10

McDonald’s, Burger King, KFC, Telepizza en Pans & Company. Over het algemeen worden deze fastfood restaurants als ongezond beschouwd, doordat het voedsel vaak te vet is en het weinig vitaminen en andere noodzakelijke stoffen bevat. Mocht je nu simpelweg lekkere trek hebben in een snelle en goedkope hap, check dan hieronder onze BCN Fastfood Top 10 met de beste fastfood tentjes in de Catalaanse hoofdstad. Dit keer hebben we alle locaties op een Google Maps kaartje gezet. Super size that! En deel ook jouw favoriete fastfood plek in de reacties, dan zorg ik voor een update.

Fastfood Top 10: La Pizza del Borne

Deze Argentijnse pizzeria, gelegen in het hartje van de chique wijk Borne, is gemakkelijk te vinden. Het is een heerlijke plek om snel even een pizzapunt te eten of een hele pizza af te halen. Er is een grote selectie pizza's. Van elementair – champignons, ui, cuatro quesos – tot iets vreemder: maïs met spek, Mexicaans, spinazie en garnalen en nog veel meer. Alle pizza’s hebben een dikke, Argentijnse stijl. Daarnaast verkopen ze heerlijke snoepjes uit Argentinië, zoals dulce de leche en alfajores, en Quilmes bier. Het enige minpuntje: serieuze overbooking! Vooral in het weekend.

La Pizza del Borne: Passeig del Borne 22, Metro: Jaume I of Barceloneta

Fastfood Top 10: Empanadas Argentinas

fastfood3Ik vind Spaanse empanadas best lekker, maar voor mij gaat er niets boven de Argentijnse variant. Gelukkig kun je de pasteitjes in Barcelona ook krijgen bij Empanadas Argentinas in de wijk Gràcia. Ze hebben er bijna twintig verschillende smaken (pikante gehakt, ham en kaas of tomaat met mozarella en basilicum) en als het niet al te druk is kun je er gezellig zitten. Geen zin in empanada? Dan kun je er ook een Argentijnse schnitzel bestellen of kippenvleugeltjes. Voor de empanadas ben je 1,80 per stuk kwijt, een klassiek Argentijns menuutje kost rond de zes euro. Voor de kenners van Argentijns bier: je kunt er natuurlijk ook een Quilmes bestellen.

Empanadas Argentinas, Torrent de L'Olla 132, Barcelona. Geopend van dinsdag tot zondag van 20.00 uur tot 24.00 uur.

Benieuwd naar de rest van de top 10? Klik hier.

Fast Food Top 10: Bella Istanbul

Terug te vinden in de top 3 van veel studenten in Barcelona is Bella Istanbul, een döner kebab tentje in de visserswijk Barceloneta. Dit voornamelijk vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding. Hier vindt je goed en snel voedsel onder de 5 euro. Mijn favoriet is de iskender kebab, een traditioneel Turks vleesgerecht met tomatensaus en yoghurt. Bovendien hebben ze een terrasje aan Passeig de Joan de Borbó, zodat je rustig strandgangers kunt bekijken. Maar binnen is er ook een relaxte sfeer.

Bella Istanbul: Passeig de Joan de Borbó 2, Metro: Barceloneta

Benieuwd naar de rest van de top 10? Klik hier

Fast Food Top 10: Pepe Pizza

fastfood5Zin om te snacken én tegelijk in een gezellige bar te zitten? Dat kan bij Pepe Pizza in barrio El Raval. Je bestelt je pizza per slice of als je met een groep bent in zijn geheel en voor een paar euro ben je klaar. De pizza´s zijn vers gebakken en van goed formaat. Je kunt er bovendien (als het niet te druk is en eters hebben voorrang) lekker aan een tafeltje zitten en de hele avond blijven hangen. Pepe is een gezellige, semi-alternatieve kroeg: de muren zijn met graffiti beschilderd en achterin zit je lekker op de vintage-kussens. 

Pepe Pizza: Valdonzella 38, Metro: Universitat. Openingstijden: maandag tot zaterdag vanaf 17.00 uur. 

Benieuwd naar de rest van de top 10? Klik hier.

Fastfood Top 10: Can Conesa

Gelegen op één van de oudste en belangrijkste pleinen van de Catalaanse hoofdstad, het kleine lokaaltje Can Conesa is sinds 1951 voor veel Barcelonezen dé plek om hun bocadillo te kopen. Er zijn meer dan 50 verschillende bocadillos om uit te kiezen; ham & kaas, frankfurt, tortilla, aubergine, enzovoort. Tijdens de lunchpauze is het heel normaal om een wachtrij voor de deur te zien, maar het lange wachten is het zeker waard. De service is vriendelijk, attent en uitermate snel. Dit fastfood tentje, ideaal voor een snel en lekker ontbijt, lunch of diner, heeft een paar tafeltjes, maar het is moeilijk om er eentje te bemachtigen.

Can Conesa: Llibreteria 1 (Plaça de Sant Jaume), Metro: Jaume I

Benieuwd naar de rest van de top 10? Klik hier. 

Fast Food Top 10: King Döner

Wat mij betreft doet King Döner zijn naam eer aan: het is inderdaad de koning der Döners. Heel fijngesneden vlees, een lekker broodje en veel sla, ui, tomaat en natuurlijk yoghurt- of pikante saus. Lastig eten is het wel: de saus loopt zo van het broodje je mouw in. Dus ga ervoor zitten en werk eerst de overvloed aan vlees weg. Ik kom er al jaren en de omgeving is er bovendien alleen maar leuker op geworden. Dus bestel en plof neer op het terras, om meteen mensen te kijken op de Rambla del Raval. 

King Döner, Rambla del Raval, metro: Liceu. Prijs: 3,50 plus een euro voor een colaatje.

Fastfood Top 10: Fidel

Als je op zoek bent naar een snelle en goedkope hap in El Raval en geen zin hebt in een döner kebab op de Rambla del Raval of een spotgoedkoop chicken nugget menu in Carrer de Joaquín Costa, dan zijn de innovatieve bocadillos van Fidel een goede optie. Het broodje Camembert + Roquefort is een klassieker. Probeer ook de gazpacho in de zomermaanden en de heerlijke couscous-salade. Het lokaaltje kan soms een beetje claustrofobisch aandoen door de overmaat aan tafeltjes en stoeltjes, maar daardoor niet minder gezellig.

Fidel Bar: Carrer de Ferlandina 24, Metro: Universitat

Benieuwd naar de rest van de top 10? Klik hier. 

Fast Food Top 10: Fast Good

fastfood9Hoewel ik eigenlijk van mening ben dat fastfood vet en ongezond hoort te zijn, kom ik toch weleens bij het vrij nieuwe Fast Good. Waarom? Om de snelle trek in combinatie met de behoefte aan de wetenschap dat het eten van goede kwaliteit is te bevredigen. Fast Good is het resultaat van de samenwerking tussen topkok Ferran Adría en NH Hotels. Het eerste filiaal werd een paar jaar geleden in Madrid geopend en sinds dit jaar heeft Barcelona er ook een. De pijlers? Snel, gezond, goedkoop en lekker. Hou je van pikant ga dan voor de kip (echte kip) met couscous. Ook de panini's zijn er prima belegd. Bovendien is de uitstraling van de keten hip en kun je er zolang blijven zitten als je wilt: je eten wordt wel fast geserveerd, maar je hoeft het niet fast te verorberen.

Fast Good, Calle Balmes 127, openingstijden: 12.00-00.00 uur.

Benieuwd naar de rest van de top 10? Klik hier

Fastfood Top 10: Dionisios

undefinedEén van mijn favoriete fastfood stops in Barcelona is Dionisios op het George Orwell plein in de Gotische wijk, aan het einde van Carrer dels Escudellers. Het kleine, maar gezellige Dionisios serveert gyros, een traditioneel Grieks fastfood gerecht met toppings als tomaat, feta én tzatziki. De gyros is afgeleid van het Turkse döner kebab dat trouwens al weer twee eeuwen geleden is uitgevonden. Plaça de George Orwell staat beter bekend als Plaza del Tripi vanwege de rondhangende junkies en drugshandel. Het is me dus al een aantal keer overkomen dat me om drugs of geld is gevraagd, terwijl ik met m´n gyros bezig was op het terras van Dionisios. Maar nooit overdreven dodgy.

Dionisios: Plaça de Geroge Orwell, Metro: Liceu.

Benieuwd naar de rest van de top 10? Klik hier.