Categorie: "Kids"

Gehaktballen en melk in Barcelona

Na twee jaar in Zweden te hebben gewoond met hun kinderen, keerden Pablo en Cristina terug naar Barcelona en openden ze hier de winkel Köttbullar & Mjölk (Zweeds voor ‘gehaktballen en melk’). Hier verkopen ze vrolijke kinderkleding, speelgoed en leuke ditjes en datjes met een voorkeur voor Scandinavisch design.

Köttbullar & Mjölk: Carrer Bruc 150, Metro: Verdaguer

Intocht Wijzen uit het Oosten in Barcelona

De aankomst van de Wijzen uit het Oosten is elk jaar weer een groot moment. Iedereen is van harte welkom om zaterdag 5 januari, met of zonder kinderen, deel uit te maken van dit spektakel in Barcelona. Casper, Melchior en Balthasar zijn al vertrokken uit het Oosten en hebben burgemeester Xavier Trias laten weten dat ze ongeveer om 16.00 uur aankomen in de Catalaanse hoofdstad. Ze zullen vervolgens rond 18.00 uur met hun olifanten en kamelen in een grote stoet een muzikale tocht door de stad gaan maken. De Drie Koningen zullen hun tocht om 21.30 uur eindigen op Avinguda de Rius i Taulet bij de Magische Fontein. Klik hier voor de interactieve routekaart van dit jaar.

Kinderfestival in Barcelona

The most wonderful time of the year is weer in zicht en in Barcelona wordt tussen kerst en Driekoningen, van 27 december tot en met 4 januari, het Festival de la Infancia georganiseerd, een festival dat volledig in het teken staat van kinderen. Kinderen kunnen deelnemen aan spelletjes, sportactiviteiten, workshops, en activiteiten in het kader van kunst en cultuur. Dit jaar zijn er ook een moestuin en een kinderboerderij. Het festival vindt plaats aan de voet van de Montjuïc en kinderen kunnen er dagelijks terecht tussen 11.00 en 20.00 uur. De entree bedraagt 10 euro voor de hele dag en 7 euro vanaf 16.00 uur ‘s middags. Voor grote gezinnen is er korting.

Barcelona’s ‘Skywalk’

Met de kids op stedentrip in Barcelona? Voor de kleintjes is een bezoekje aan de ‘Skywalk’ (‘Camí del Cel’) een leuk uitje. Dit is de bovenste ‘verdieping’ van het attractiepark op de hoogste top van Barcelona. De attracties zijn antiek en de toegang is gratis. Je vindt er onder meer een ouderwets zweefvliegtuig en een draaimolen. Er moet wel betaald worden voor de attracties. De uitzichten over de stad zijn spectaculair. Om er te komen neem je de FCG naar station Tibidabo. Daarvandaan beklim je de berg achtereenvolgens met de ouderwetse Tramvia Blau (ook leuk voor de kleintjes) en de funicular de berg op.

De naaiclub van Gràcia

Bij Costuretas in de gezellige buurt Gràcia kun je een naaimachine per uur huren. Je kunt er ook naaispullen vinden, van stoffen tot garen en andere zaken, boeken doorbladeren om inspiratie op te doen, deelnemen aan workshops of leuke, handgemaakte, kadootjes vinden. Deze ‘social club’ voor wie van naaien houdt werd een paar maanden geleden geopend. Aan alles is gedacht, want er is ook een hoekje om bij te komen met een kopje thee, een kleine patio en zelf een speelhoek voor de kleintjes.

Costuretas, C/Verdi 81, Gràcia, metro: Fontana.

Kinderkoninginnedagfeest in Barcelona

Het gebruikelijke kinderfeest ter gelegenheid van Koninginnedag wordt dit jaar op 27 april georganiseerd door de oudercommissie van de Oranjedijkschool in samenwerking met de Nederlandse Vereniging Barcelona en Omstreken. De entreekosten bedragen 1€ voor kinderen tot 12 jaar en 3€ voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen. De locatie is dit jaar nieuw: de hockeyclub in Castelldefels. Natuurlijk wel met de gebruikelijke ingrediënten: Nederlandse muziek, een Nederlands draaiorgel, een luchtkussen en oud-Hollandsche spelletjes. Verder is er zoals gewoonlijk een kindervrijmarkt waar de kinderen hun spullen kunnen verkopen (let op: het is vanwege veiligheidsredenen niet toegestaan om zelfgemaakte etenswaren en drinken te verkopen). Dit alles onder het genot van een drankje en diverse Hollandse snacks.

In Barcelona’s ideeënmuseum betaal je nu per minuut

Het Museu d’Idees i Invents de Barcelona (MiBa, Museum van Ideeën en Uitvindingen) is gevestigd in de Gotische wijk van Barcelona. Het museum is een privéinitiatief van uitvinder en creatieveling Pep Torres en het is wereldwijd de eerste in zijn soort. En sinds gisteren is het MiBa het eerste museum ter wereld dat een toegangsprijs per minuut rekent. De eerste vijf minuten zijn gratis en daarna betaal je 0,20 eurocent per minuut. Als je dus in 15 minuutjes het museum hebt gezien, ben je 2 euro kwijt. Blijf je 40 minuten hangen, dan betaal je 7 euro (de vroegere toegangsprijs). De maximale entreeprijs is gelukkig ook vastgelegd. Je bent nooit meer dan 12 euro kwijt voor 60 of meer minuten.

MiBa, Carrer de la Ciutat 7, Metro: Jaume I

Pretpark op de berg weer open na winterstop

Het attractiepark op de heuvel Tibidabo heeft afgelopen zaterdag zijn deuren weer geopend na een winterstop. Dit pretpark zag het levenslicht in 1899 en is daarmee een van de oudste attractieparken van Europa dat nog steeds geopend is. Maar het is vooral de ligging die het park uniek maakt. Tibidabo ligt op een hoogte van zo’n 500 meter boven de zeespiegel. Dit biedt de bezoekers een adembenemend uitzicht over de gehele Catalaanse hoofdstad. En het park maakt optimaal gebruik van zijn spectaculaire hoogte. Heel wat attracties maken een ritje over de klif. De nieuwe attracties van dit jaar zijn een 4D-bioscoop en een reuzenrad (vanaf juli). De entreeprijs bedraagt € 28,50 per persoon. Gehandicapten betalen € 5,60 per persoon, 60-plussers betalen € 10 en kinderen kleiner dan 120 centimeter € 10,50. Kinderen tot en met 90 centimeter mogen het pretpark gratis bezoeken. Bekijk hier de verschillende opties om er per openbaar vervoer te komen. Bezoek de website www.tibidabo.cat voor meer informatie.

Intocht Wijzen uit het Oosten in Barcelona

De aankomst van de Wijzen uit het Oosten is elk jaar weer een groot moment. Iedereen is van harte welkom om zaterdag 5 januari, met of zonder kinderen, deel uit te maken van dit spektakel in Barcelona. Casper, Melchior en Balthasar zijn al vertrokken uit het Oosten en hebben burgemeester Xavier Trias laten weten dat ze ongeveer om 17.00 uur aankomen in de Catalaanse hoofdstad. Ze zullen vervolgens rond 18.30 uur met hun olifanten en kamelen in een grote stoet een muzikale tocht door de stad gaan maken. De Drie Koningen zullen hun tocht om 22.00 uur eindigen op Avinguda de Rius i Taulet bij de Magische Fontein. Klik hier voor de interactieve routekaart van dit jaar.