Categorie: "Tours"

Een cava fietstour rondom Barcelona

Dit jaar komt Orange Monkey Tours met een nieuwe tour, de cava fietstour. Cava is het Spaanse alternatief voor champagne en wordt voor 90% in de omgeving rondom Barcelona geproduceerd. Als je letterlijk de andere kant van Barcelona wilt zien, dan is deze fietstour die circa een dag duurt zeker iets voor jou. Onder leiding van een lokale gids fiets je dwars door de wijngaarden in het mooie heuvelrijke gebied op zo’n 40 kilometer afstand van Barcelona. Tijdens de fietstocht krijg je uitleg over het interessante productieproces van cava en bezoek je authentieke wijnhuizen. Deze tour is met name geschikt om in het voorjaar en najaar te doen. Kijk voor meer informatie op de website.

Casa Lleó i Morera opent deuren voor publiek

De drie grote modernisten Antoni Gaudí, Josep Puig i Cadafalch en Lluís Domènech i Montaner zijn langs de Passeig de Gràcia vlak bij elkaar te vinden op de nummers 43, 41 en 35. De drie panden laten goed zien hoe veelzijdig de modernistische mogelijkheden waren. Niet voor niets worden ze tezamen ook wel het Illa de la Discòrdia genoemd, het Eiland der Verdeeldheid. Casa Batlló is al jaren favoriet bij toeristen in de stad en Casa Amatller wordt momenteel gerestaureerd en zal in de toekomst weer opengaan voor publiek.

Casa Lleó i Morera bleef de afgelopen jaren dicht, maar sinds afgelopen maandag kunnen liefhebbers ook dit derde modernistische pareltje bewonderen. De rondleidingen worden georganiseerd door Cases Singulars en gaan over de eerste verdieping en de patio. De overige verdiepingen worden namelijk gewoon verhuurd. Je kunt online een rondleiding boeken. De kosten bedragen 15 euro.

5 euro korting bij Orange Monkey Tours

Speciaal voor de prijsbewuste vroegboekers heeft Orange Monkey Tours op dit moment een aanbieding: wanneer je een maand van tevoren een tour boekt en betaalt, krijg je 5 euro per persoon korting op de wandeltours en fietstours. Erg handig voor mensen die al zeker weten dat ze een leuke tour in Barcelona willen doen en die hun vakantiebudget optimaal willen benutten. Bekijk hier de verschillende tours van Orange Monkey.

Langs de woonhuizen van Antoni Gaudí

Het is dit jaar precies 130 jaar geleden dat Antoni Gaudí begon met de bouw van de Sagrada Família. Ter gelegenheid daarvan komt de Stichting van het Bouwbestuur van de Sagrada Família met een bijzondere stadsroute: niet de huizen die Gaudí ontwierp staan centraal, maar de huizen die hij bewoonde in de Catalaanse hoofdstad. Bij het informatiepunt bij de Sagrada Família in de Carrer de Cerdenya kun je een stadskaart aanvragen waarop de acht woningen te zien zijn.

Op pad met een dakloze in Barcelona

Zo’n 3.000 Barcelonezen hebben geen vast onderkomen en slapen noodgedwongen in parkjes, portalen van banken en opvangtehuizen. De stad telt hiermee het grootste aantal dakloze inwoners van Spanje. Juan Carlos en Fernando, die tot voor kort op straat leefden, werden opgeleid door Lisa Grace, de oprichtster van Hidden City Tours, en hebben nu hun geheel eigen stadswandeling samengesteld, waarbij de nadruk wordt gelegd op de leefwereld van daklozen en armen in het verleden en in het heden. De rondleidingen van Hidden City Tours worden gegeven in het Engels en Spaans.

Bezoek het dak van de kathedraal van de zee

Tegenwoordig is de kathedraal Santa Maria del Mar het hart van de hippe wijk El Born. Ooit was het de kathedraal voor de zeelieden, die woonden in La Ribera, dichtbij de haven en dichtbij het centrum van de stad. In de veertiende eeuw werd de kathedraal opgetrokken uit stenen van de stadsheuvel Montjuïc, in een recordtijd van maar liefst 55 jaar. Alle inwoners van de wijk hielpen mee aan de bouw. Wil je deze kathedraal op een totaal andere manier zien? Van maandag tot zondag kun je om 14.00, 15.00, 16.00 en 17.00 uur met een gids het dak op. De toegangsprijs is 5 euro, kinderen onder de 8 jaar kunnen gratis mee. Reserveer hier je kaartje.

Ontdek het echte Barcelona

Degenen die het heden en het verleden van Barcelona en haar inwoners echt willen leren kennen, zijn aan het goede adres bij Ontdek Barcelona. Ver weg van de mensenmassa’s die je in het centrum tegenkomt, leiden zij je langs plekken die slechts een handje vol toeristen gezien heeft. Dus ben jij al een aantal keer eerder in Barcelona geweest en wil je wel wat meer willen weten van de stad en haar geschiedenis, kijk dan voor meer informatie over de bijzondere en originele tours die de verborgen kanten van deze stad laten zien op de website van Ontdek Barcelona.

Op pad met officiële gids Robb

De Nederlandse Robb is altijd werkzaam geweest in het toerisme en werkt alweer een paar jaar als gids in Barcelona. Robb is een officiële gids die daarvoor ook een vergunning heeft, afgegeven door de Catalaanse overheid. Zijn tours verzorgt hij in het Nederlands, Engels, Spaans en Catalaans. Je kunt bij hem terecht voor privétours of tours met groepen. Hij neemt je lopend mee, op de fiets, de elektrische fiets en de segway. Robb is ook bevoegd als gids buiten Barcelona. Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Robbcn.

Glamourtour door Barcelona

Sophie Schiphorst, stagiaire bij Jacobs&Vis, werd vorige week door ons op pad gestuurd voor een originele glamourtour met My Favourite Things. Samen met een groep Londense ‘glamour girls’ bezocht ze de leukste en meest exclusieve buurten, winkels, hotels en andere adresjes in de stad. Ze schreef er voor Spanje.blog.nl een stukje over. Lees je mee? Ook een leuke tip trouwens voor stedentrippers die zelf wel van een vleugje glamour houden!