Categorie: "De Rumba"

Barcelonese band in de Melkweg in Amsterdam

Che Sudaka is een band die bestaat uit Argentijnen en Colombianen die elkaar ontmoetten in Barcelona, waar de band vandaan komt. Op 18 januari staan ze op de planken in de Melkweg in Amsterdam. In het filmpje de videoclip van het nummer Love is strong.

Barcelona een van de beste uitgaanssteden ter wereld

Barcelona is wereldwijd de vijfde stad met het beste uitgaansleven. Dat blijkt uit een enquête van Hoteles.com, waar 27.000 internationale toeristen aan deelnamen. Op de eerste plaats staat New York en de Spaanse hoofdstad staat op de achtste plek van de ranking. De tweede en derde plek zijn weggelegd voor Las Vegas en Londen, terwijl Berlijn, Amsterdam, Los Angeles en Bangkok na Barcelona volgen. Met name de wijken El Raval en de gotische buurt blijken populair.

Rihanna komt opnieuw naar Barcelona

Ze was vorig jaar al in Barcelona voor een concert, maar superster Rihanna komt opnieuw naar de stad. Ook nu treedt ze weer op in Palau Sant Jordi en wel op 1 juni 2013. Op de video een compilatie van haar concert op dezelfde locatie op 14 december 2011.

Band uit Barcelona treedt op tijdens Wereldfeest in Utrecht

Op 29 juni vindt in Utrecht het Wereldfeest plaats met veel salsa, latin en andere wereldmuziek. Eerder namen bands als Manu Chau en Ojos de Brujo deel aan het Wereldfeest en dit jaar is er opnieuw een groep van de Spaanse, of liever gezegd Catalaanse, bodem. De band Zulu 9.30, afkomstig uit Barcelona, verzorgt een optreden tijdens het middagprogramma. Hier alvast een voorproefje.

Tineke Postma Quartet in Barcelona

Op vrijdag 1 april treedt de Nederlandse saxofoniste Tineke Postma met haar Tineke Postma Quartet op in Jamboree in Barcelona. Postma is een veelbelovend talent. Ze begon op haar elfde met saxofoonspelen en ze studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam in de periode 1996-2003, waar ze cum laude een Masters Diploma ontving. Sinds 2005 is Postma als docent verbonden aan het conservatorium. Ze kreeg een mastersopleiding aan de Manhattan School of Music in New York in 2002. Postma studeerde bij David Liebman, Dick Oatts en Chris Potter. Ze kreeg twee beurzen voor deze studie. Ze treedt op met Marc van Roon op de piano, Frans van der Hoeven met zijn contrabas en Martijn Vink op de drums. Kaarten korten 14 euro via de voorverkoop op internet en 16 euro aan de deur.

Burlesque in Barcelona

Nadat burlesque New York veroverde, kun je sinds kort ook in Barcelona een burlesqueshow meemaken in nachtclub Apolo. Een perfecte setting, want Apolo was voorheen een theater, wat de show Taboo alleen maar ten goede komt. Sexy outfits, opgedirkte meisjes die lieflijke snoepjes komen langsbrengen, dansbare muziek, cocktails en heel veel SHOW. Gastvrouw is Rachel Arieff, ook bekend van haar maandagavond anti-karaokesessies, die sinds kort ook in Sala Apolo plaatsvinden. Elke maand wordt een ander burlesquegezelschap uitgenodigd.

Wat? Taboo, Burlesqueshow. Waar? Sala Apolo. Wanneer? Donderdag 11 juni, 21.00. Prijs? 10 euro in de voorverkoop, 12 euro aan de deur (inclusief consumptie).