Bicing redt levens

Bicing, het inmiddels beroemde leenfietsensysteem van Barcelona, redt levens. Dit blijkt uit een recent onderzoek dat onlangs is gepubliceerd in het British Medical Journal. De onderzoekers ondervroegen 180.000 Bicing-gebruikers om de risico’s en voordelen van een leenfietsensysteem in vergelijking tot het rijden met een auto in stedelijk gebied vast te stellen. Hoewel er met de fiets een groter risico op verkeersongelukken en het inademen van uitlaatgassen bestaat, bleek de gezondheid van de fietsers significant beter te worden en zo’n 12 levens per jaar te redden. Als de gemiddelde leeftijd van de Bicing-gebruiker hoger zou liggen, zouden er nog meer levens kunnen worden gered. Bij een gemiddelde leeftijd van 48 jaar 20,55 levens per jaar. Lees hier het volledige onderzoek.

Lees ook:Nieuw: Agenten op de Bici (fiets)
Lees ook:Bicing 2.0
Lees ook:Barcelona is de duurste stad in Spanje om te overnachten
Lees ook:Barcelona blijft de duurste stad in Spanje om te overnachten
Lees ook:Op kamers in Barcelona

2 reacties op “Bicing redt levens

  1. Bert

    “Hoewel er met de fiets een groter risico op verkeersongelukken en luchtvervuiling bestaat” … Apart, fietsen die luchtvervuiling veroorzaken. Trouwens, wat een slechte kwaliteit die Bicings. En iedereen ermee op de stoep! Lekker handig.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ferenz Jacobs

    Hoi Bert, Oops, daar heb ik een fout gemaakt bij het vertalen van het persbericht. Het gaat natuurlijk om het inademen van uitlaatgassen. Ik ben overigens best wel tevreden over Bicing. Groet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.