Nieuw: Agenten op de Bici (fiets)

Sommige typisch Nederlandse gewoonten vallen je pas op, als je een tijdje bent weggeweest. Zo had ik eens bezoek uit Barcelona meegenomen naar Amsterdam en kwamen de flitsende fietsagenten in de Hollandse hoofdstad de persoon in kwestie hilarisch voor. Inderdaad, dacht ik nog. Dat zouden ze eens in Barcelona moeten proberen: net als alle andere fietsers op de stoep, tussen auto´s en bussen door (met milieu-onvriendelijke uitlaatgassen) en op de zenuwen van de overige weggebruikers werkend. Het leek me uiterst komisch. Ik kon toen natuurlijk nog niet weten dat het fietsleenstelsel Bicing een ware fietsrevolutie zou veroorzaken in de stad en dat zelfs de politie eraan moest geloven. Vanaf heden kun je in Barcelona dus ook agenten op stalen ros tegenkomen. Alleen dragen ze hier geen pet, maar een helm. Wel zo veilig, want doorgewinterde fietsers zijn de meeste Barcelonezen niet.

Lees ook:Oom agent op het fietspad
Lees ook:Twee maanden gratis met Bicing door Barcelona
Lees ook:Fotowedstrijd: Fietsen in Barcelona
Lees ook:Bicing redt levens
Lees ook:Gratis fietstas

7 reacties op “Nieuw: Agenten op de Bici (fiets)

  1. Me@

    Het fietsenleenstelsel Bicing is alleen voor de inwoners van Barcelona, zo heb ik begrepen. Zou echt te gek zijn als een dergelijk systeem ook voor toeristen wordt opgezet.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Annebeth

    Als het goed is komt er een tarief voor een week dat ook voor toeristen toegankelijk moet zijn. Het staat al op de site, maar is nog steeds niet ingegaan. Inderdaad veel leuker dan metro of bus!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jasper

    Ik heb de agenten nog niet zien fietsen, maar ik zal er eens op letten.

    En wat betreft Bicing voor toeristen; Ik hoop het eerlijk gezegd niet. Het is nu af en toe al een ramp om een Bicing te pakken of te stallen, en als nóg meer mensen (en dan helemaal toeristen) die Bicings kunnen pakken is het einde zoek naar mijn mening.
    Voor de toeristen is het toch de reguliere verhuur?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Moniek Prinsen

    ik ben afgelopen zomer in barcelona geweest maar toen is het met niet opgevallen… zal deze zomer toch eens beter kijken want dit is wel echt leuk, heb mijn vakantie algeboekt

      /   Beantwoorden  / 
  5. Annebeth

    Beste Moniek,
    Bicing is het afgelopen jaar ontzettend gegroeid, dus nu kun je ze bijna niet over het hoofd zien. Veel plezier tijdens je vakantie en hou Barcelona.blog.nl in de gaten: dagelijks nieuwe tips vanuit het hart van de stad!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Moniek Prinsen

    hahah ik zal goed opletten dat ik ze dit jaar wel kan zien! en ik zal jullie site zeker in de gaten houden… misschien kunnen we zelfs wel linkruil doen???

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.