Casa Leopoldo

Casa LeopoldoRestaurant Casa Leopoldo in barrio El Raval is een van Barcelona’s meest emblematische restaurants. Van oudsher is het de plek waar schrijvers en intellectuelen zich verzamelen voor een uitgebreide maaltijd, waarbij de wijn rijkelijk vloeit. Er wordt wel gezegd dat het het allereerste restaurant van de stad is waar na de Spaanse Burgeroorlog de de steaks weer op tafel kwamen. De eigenaresse Rosa Gil is weduwe van een Portugese stierenvechter die gewond raakte in de arena Monumental van Barcelona. Menig schrijver heeft hier aan tafel gezeten, waaronder ook Nobelprijswinnaar Gabriel García Marquez, in de tijd dat Colombianen nog vrij naar Spanje konden reizen, want nadat die wet veranderd werd, weigerde Marquez ooit nog voet aan land te zetten in Spanje. Ook de Spaanse koningin heeft er weleens gegeten op aanraden van de Infanta Christina, die zich met haar Bask in Barcelona vestigde. Typisch Catalaanse keuken, maar het eten is er niet goedkoop voor Barceloneze begrippen. Je bent er gemiddeld zo’n zestig euro kwijt. Maar locals hebben de keuken hoog in het vaandel.

Casa Leopoldo, Carrer Sant Rafael 24, Metro: Liceo

Lees ook:Casa Gracia: hostel voor flashpackers
Lees ook:Eten in de keuken van Santana
Lees ook:Nieuwe datum voor dineren op 50 meter hoogte
Lees ook:Gaudí’s Casa Vicens gaat open voor publiek
Lees ook:Virtueel bezoekje aan de Pedrera van Gaudí

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.