Hollandse BCN’ers: Arianne Faber

Barcelona is na Madrid de grootste stad van Spanje en telt bijna 2 miljoen inwoners. Tussen al deze mensen woont en werkt ook een groot aantal Nederlanders. Eén van deze Hollandse BCN’ers is Arianne Faber, illustrator en grafisch ontwerper. Speciaal voor Barcelona.blog.nl beantwoordt zij een paar vragen over haar Barcelona.

Sinds wanneer woon je in BCN? Sinds eind 1990.
In welke wijk woon je?
In Sarrià (08017).
Wat is jouw favoriete plek in de stad? Dat zijn er wel meerdere. Ik heb mijn studio (illustratie & vormgeving) in Gràcia, wat ik altijd een fijn buurtje heb gevonden. Veel leuke kleine winkeltjes, barretjes, pleinen; de mensen zijn er ook leuk, buurtbewoners, studenten en niet zoveel toeristen als in de binnenstad. Een lievelingspleintje is dat van Sant Felip Neri, in het centrum vlakbij de kathedraal.
Een leuke tip voor mensen die naar BCN komen? Wat ik altijd doe als ik zelf naar een voor mij nieuwe stad ga, me verliezen in zijn straatjes. En naar Montjuic, tentoonstellingen bekijken in het CaixaForum: het gebouw is alleen al de moeite waard (een omgebouwde modernistische fabriek). Daar in de buurt heb je ook het MNAC, met een terras/bar waar je een prachtig zicht hebt over de stad. En daar ligt ook het Mirómuseum, weer zo’n fijn gebouw in een prachtige omgeving.
Wat wil jij nog altijd doen in Barcelona? Naar het schoenmuseum op Plaza Sant Felip Neri.
Ik heb een zwak voor schoenen…

Lees ook:Hollandse BCN’ers: Mayke van Otterdijk
Lees ook:Hollandse BCN’ers: Michell Koopman
Lees ook:Outlet G3
Lees ook:Vlog: Evanescence (My Immortal)
Lees ook:Hollandse BCN’ers: Dagmar Lap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.