BCN’ers: Mercedes Milà

undefinedBarcelona is na Madrid de grootste stad van Spanje en telt bijna 2 miljoen inwoners. Grote kans dus dat tussen al deze mensen een bijzonder iemand met een speciaal talent rondloopt. Eén van deze BCN'ers is tv-presentatrice Mercedes Milà.

Mercedes Milà (1951) is vooral beroemd geworden als de presentatrice van de zeer succesvolle Spaanse versie van Big Brother, Gran Hermano. En staat bekend als een journaliste die geen blad voor d'r mond neemt. Haar familie zou de Catalaanse variant van de familie De Mol kunnen zijn. 

Haar broer Lorenzo Milà is namelijk de nieuwslezer van de Spaanse televisiezender TVE. En haar opa Pere Milà was een industriemagnaat en gaf architect Gaudí de opdracht om Casa Milà te bouwen aan Passeig de Gràcia. Mercedes Milà heeft dus een groot deel van haar jeugd doorgebracht in La Pedrera, wat Catalaans is voor De Steengroeve. Tegenwoordig is dit modernistisch huis bezit van de bank Caixa Catalunya, maar in de kinderkamer kun je nog een kinderfoto van haar en haar beroemde broertje terugvinden.

Benieuwd naar meer BCN'ers: klik hier

Lees ook:Gaudí’s Casa Vicens gaat open voor publiek
Lees ook:Gratis draadloos internet in Casa Batlló
Lees ook:Gaudí-stoel voor € 1.600
Lees ook:Huwelijksreis eindigt van Rio de Janeiro naar Parijs
Lees ook:Het mooiste werk van Gaudí

Eén reactie op “BCN’ers: Mercedes Milà

  1. Herna

    Leuk bericht. Ik weet nog wel dat de verbazing van de Spaanse televisiekijkers erg groot was dat zij Gran Hermano ging presenteren. Vooral bij de oudere kijkers (zoals ik!) is zij o.a. bekend van het presenteren van programma’s van een heel ander kaliber.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.