Bicing ook voor toeristen

De rood-witte Bicingfietsen die sinds 2007 het straatbeeld in Barcelona mede bepalen, kunnen in de toekomst ook gebruikt worden door toeristen. Op dit moment is het enkel mogelijk voor inwoners van de stad om een abonnement te nemen op Bicing, waardoor fietsende toeristen zijn aangewezen op fietsverhuurbedrijven in de stad. De gemeente wil echter dat hier verandering in komt. Het moet mogelijk worden om de fietsen ook voor een kortere periode te kunnen gebruiken. Op dit moment gaat een abonnement een jaar mee. Daarnaast wil het stadsbestuur het mogelijk maken voor bedrijven om reclame te maken op de Bicingfietsen.

Lees ook:Bicing 2.0
Lees ook:Museumpas voor Barcelona?
Lees ook:Vijfhonderd Wi-Fi punten in Barcelona
Lees ook:Komt de elektrische fiets ook naar Barcelona?
Lees ook:Nederlandse ondernemer vertelt in Sprout

2 reacties op “Bicing ook voor toeristen

  1. Pieter-Jan

    Vrienden die op bezoek kwamen waren altijd gefrustreerd dat ze deze fietsen niet konden gebruiken. Dus het is een goed idee.

    Maar anderzijds is het spijtig voor de fietsenverhuur bedrijven (waaronder op zijn minst 1 Nederlands !). Want die zullen niet kunnen opboksen tegen dit.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Eindelijk! Bicing is te gek. In Parijs doen ze het ook voor toeristen. Openbaar vervoer moet vrij beschikbaar zijn voor iedereen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.