Stierenvecht-arena wordt winkelcentrum

Het stierenvechten maakt deel uit van de Spaanse cultuur. In 2004 verbood de gemeenteraad van Barcelona echter als eerste stad het stierenvechten. Hoewel dit besluit nog steeds goedgekeurd moet worden door het provinciale bestuur, wil Barcelona duidelijk laten zien dat het anti stierenvechten is. De stierenvecht-arena Plaza de Toros de las Arenas, gelegen aan Plaça d'Espanya, zal namelijk veranderen in een groot winkelcentrum.

Sinds 1900 vonden hier talloze gevechten plaats tussen man en stier. En tijdens de Spaanse Burgeroorlog diende de arena als militaire kazerne. Meer dan een eeuw later zal het ruimte bieden aan winkels, restaurants, cafés, kantoren, een hotel en een bioscoop. Ook het Rock Museum, waar o.a. de bruidsjurk van Madonna´s Like A Virgin zal worden getoond, moet het stierenvechten doen vergeten.

Lees ook:Stierenvecht-arena wordt circus
Lees ook:Twee kaartjes voor stierengevecht voor 6.480 euro
Lees ook:Nooit meer stierenvechten in Barcelona
Lees ook:Het laatste stierengevecht in Barcelona
Lees ook:Monumental als arena voor Cirque du Soleil

5 reacties op “Stierenvecht-arena wordt winkelcentrum

  1. Marjolein

    Heb je enig idee wanneer het winkelcentrum af is, en waarom er in Monumental nog wel gevechten worden gehouden? Ben erg benieuwd naar het winkelcentrum in ieder geval, ze zijn al tijden bezig.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ferenz

    Medio 2009. En blijkbaar zijn er toch veel fans van stierenvechten. Hoewel er vorig jaar gesproken werd om de vlooienmarkt Encants te verplaatsen naar de arena Monumental, omdat ze verlies draaien.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Marjolein

    Maar raar dat de gemeenteraad het verbood maar dat er nog wel aan stierenvechten wordt gedaan in Barcelona… Er wordt ook regelmatig geprotesteerd bij Monumental, begrijpelijk. Zijn er inmiddels concrete plannen voor Monumental?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Ferenz

    Ja, het was eerder een symbolisch gebaar van de gemeente, maar misschien is dit wel het laatste stierenvechtseizoen. Het is nog onbekend of er volgend jaar wordt gevochten.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Carlos

    één zwaluw maakt nog geen zomer. Barcelona had meerdere arenas en is klaarblijkelijk niet meer rendabel maar stierenvechten in Monumental zal blijven bestaan. Wat je wel steeds meer ziet is dat men de oude arenas ombouwt (overdekken, cafés, winkels er omheen etc.) zodat het gebouw voor meerdere activiteiten gebruikt kan worden (b.v. popconcerten, freestyle motocross springen etc.) en op deze manier de onderhoudskosten rendabel blijven. Helemaal verbieden gaat écht niet lukken, deze maand weer 4 corridas :) Bovendien, als de gemeenteraad blijft doorzeiken over het geheel afschaffen van stierenvechten in Barcelona hebben ze veel kans dat ze de eerstvolgende verkiezingen verliezen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.