Barcelona’s biljartpaleis wordt boetiekhotel

Club de Billar Monforte, Barcelona’s biljartpaleis aan de Ramblas, heeft de deuren gesloten om over twee jaar weer open te gaan als boetiekhotel. Sinds 1943 werd in dit oude theater, waar aan het begin van de twintigste eeuw cabaretvoorstellingen werden gegeven, biljart, snooker en pool gespeeld. Het gebouw is vooral bijzonder door de gigantische koepel – de Cúpula Venus – met een enorme kroonluchter. Saillant detail: In 2008 bezocht Woody Allen het biljartpaleis om er een mogelijke scène voor zijn film Vicky Cristina Barcelona op te nemen. In 2015 kan hij er dus een kamer boeken.

Lees ook:Biljartpaleis in Barcelona
Lees ook:Spotted in Barcelona: Europa’s grootste mobiele kroonluchter
Lees ook:Barcelona’s modernistische fietser
Lees ook:Opnamen The Gunman in Barcelona
Lees ook:Woody Allen naar de rechtbank?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.