Barcelona´s beste buurtfeest begonnen

Barcelona maakt zich op voor hét buurtfeest van de stad. Vandaag begint La Festa Major de Gràcia en dat betekent een week lang feesten in de buitenlucht. Locals en toeristen begeven zich massaal naar de wijk, waar buurtbewoners strijden om de ereplaatst van best uitgedoste straat.

La Festa Major de Gràcia, dat sinds de eerste helft van de negentiende eeuw gevierd wordt, heeft de faam het beste wijkfeest van Barcelona te zijn en dat is niet voor niets. In 18 straten van de wijk – Gracia was ooit een apart dorp, maar werd later door Barcelona opgeslokt – werkten de bewoners de afgelopen weken en dagen hard aan hun versieringen.

Ze nemen deel aan de competitie voor de best gepimpte straat en daarbij lijkt niets te gek. De winnaar mag rekenen op een geldbedrag, waarmee bewoners zich volgend jaar nog eens extra kunnen uitleven. 

Bezoek de wijk bij voorkeur op de eerste dag: het feestgedruis wil menig versiering nog wel eens verwoesten. De concerten en geïmproviseerde straatbarretjes gaan door tot diep in de nacht en datzelfde geldt voor de drukte. Voor één week is Gracia grandioos in de gratie.

Klik hier voor het volledige programma (in het Catalaans). 

Lees ook:Barcelona’s beste buurtfeest
Lees ook:Barcelona’s beste buurtfeest
Lees ook:Deze week: Festa Major de Gràcia
Lees ook:Stadsfeestje: Festa Major de Gràcia
Lees ook:En de winnende straat is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.