Xemei: de gezelligste Italiaan van Barcelona

Eettenten zijn er genoeg in Barcelona, sommige supersjiek of ultratrendy en andere typisch Spaans compleet met tl-verlichting en zonder opsmuk. Een plek om gezellig te tafelen zoals wij Nederlanders dat kennen, is echter nog niet zo gemakkelijk gevonden. Waar ik vroeger in Amsterdam een willekeurig restaurant in de Jordaan of De Pijp kon binnenstappen, moet je in Barcelona echt je weg wel weten naar dit soort locaties. Ik was dan ook blij verrast toen bleek dat er bij mij in de buurt een Italiaan zit die wat mij betreft aan alle criteria voor een culinair topavondje met vrienden, familie of met geliefde, voldoet.

Xemei heet de tent die de Venetiaanse broers Colombo, Max en Stefano runnen onder aan de stadsberg de Montjuïc. De tweeling (xemei betekent tweeling in Venetiaans dialect) Max en Colombo staan in de keuken, terwijl Stefano de zaal voor zijn rekening neemt. Geen pizza’s, maar wel échte mozarella (voorgerecht dat je met gemak met twee of drie kunt delen), inktsvisjes, lam en lekkere pasta’s. Alles wordt zelfgemaakt en met liefde bereid en dat is aan de smaak te merken. Kwaliteit voert de boventoon. Bovendien hangt in het restaurant een ontspannen sfeer. De fijne decoratie – boheems, romantisch en ‘gezellig’ – is daar misschien deels verantwoordelijk voor, maar de snelle en opvallend vriendelijke bediening draagt er ook zeker aan bij. De prijzen liggen er iets hoger dan je normaliter misschien gewend bent in Barcelona, maar wij kregen de limoncello en een tweede dessert gratis! Voor drie personen waren we precies 100 euro kwijt. Je kunt er ook buiten zitten op het terras.

Xemei, Passeig de l’Exposició 85, Poble Sec, metro: Poble Sec.

Lees ook:Café- en restauranttip Montana
Lees ook:La Verònica de lekkerste
Lees ook:Pizza Concept
Lees ook:BCN Bites: Original Pizza-Bar
Lees ook:Restauranttip (met stip): Basílico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.