Gazpacho wedstrijd

Terwijl de dagen in Barcelona steeds heter worden, wordt gazpacho verfrissender. Als voorgerecht, als tapa of gewoon tussendoor: de koude soep is het lekkerst op een warme dag. Morgenmiddag om 13 uur wordt een authentieke gazpacho wedstrijd gehouden in Bar Seco, een slow food movement restaurant in de wijk Poble Sec. Doe gratis mee door je eigen home made gazpacho mee te nemen. De bekendste gazpacho wordt gemaakt met tomaten. Maar lang niet alle versies bevatten tomaat, tegenwoordig worden er ook aardbeien gebruikt. Oud witbrood en knoflook mogen niet ontbreken. Verder horen olijfolie en azijn gebruikt te worden, evenals komkommer en tabasco. Weet je niet helemaal hoe je een gazpacho moet maken? Klik hier voor een recept.

Bar Seco: Passeig Montjuïc 74, Metro: Paral•lel

Lees ook:Het goud van de mediterrane keuken
Lees ook:Inkopen doen bij Olive Barcelona
Lees ook:Olijfolie- en delicatessenwinkel in Barcelona
Lees ook:Standbeelden op de Ramblas moeten herkenbaar zijn
Lees ook:Lik je vingers af in Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.