Markt Born wordt museum

De markt in de wijk El Born van Barcelona ligt er al jaren verlaten bij, maar het ziet er nu eindelijk naar uit dat het gebouw in de toekomst zal opengaan als museum. Mogelijk zelfs volgend jaar al. Onder het marktgebouw werden archeologische resten aangetroffen die in het toekomstige museum te zien zullen zijn. Het museum wordt volledig gewijd aan 1714, het jaar waarin Catalonië de strijd verloor tegen de Spaanse kroon en deel ging uitmaken van het koninkrijk. Die gebeurtenis wordt jaarlijks herdacht op 11 september en die datum wordt dan ook als mogelijke openingsdatum genoemd voor de Born, zoals het marktgebouw wordt genoemd. Een andere mogelijkheid zou La Mercè zijn, met de stadsfeesten van Barcelona op 23 september. Vorige week is een begin gemaakt met de eerste werkzaamheden ten behoeve van het toekomstige museum.

Lees ook:Markt Born gaat op 11 september 2013 open
Lees ook:Fotohoppen: Mercat del Born
Lees ook:El Born Centre Cultural gaat woensdag open
Lees ook:Fura dels Baus opent Grec Festival met gratis optreden
Lees ook:Festival tegen de honger

Eén reactie op “Markt Born wordt museum

  1. Gerton

    Prachtige plek en jammer dat het al meer dan 40 jaar in verbouwing is. In de 7 jaar dat ik in Barcelona woon is dit de plek die het meest van bestemming is veranderd.
    Vorig jaar werd met veel elan aangekondigd dat het in 2012 geopend zou worden, enkele jaren eerder zou het een bibliotheek worden. Ik geloof pas dat het echt een museum wordt als het als zodanig geopend wordt :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.