BCN’ers: Judit Mascó

undefined

Barcelona is na Madrid de grootste stad van Spanje en telt bijna 2 miljoen inwoners. Grote kans dus dat tussen al deze mensen een bijzonder iemand met een speciaal talent rondloopt. Eén van deze BCN'ers is supermodel Judit Mascó.

Judit Mascó (1970) groeide op in de rijke buurt Les Corts en met een figuur van 89-61-90 en een lengte van 1,76 meter is ze één van de meest internationale modellen van Spanje. Vorig jaar presenteerde Judit dan ook de Spaanse versie van Next Top Model, Supermodelo.

Al op haar 13e deed ze haar eerste tv spot, glimlachend en likkend voor een Spaans ijsmerk. In 1990 brak ze internationaal door, toen ze met haar bikini op de voorpagina van het Amerikaanse tijdschrift Sports Illustrated stond. En twee jaar later werd ze hét schoonheidsbeeld van de Olympische Zomerspelen. In 1993 huwde ze met advocaat Eduardo Vicente en in de daarop volgende jaren beviel ze van drie dochters. In 2001 adopteerde ze een meisje uit Haïti, Romita genaamd. Angelina Jolie en Madonna volgden haar voorbeeld.

Benieuwd naar meer BCN'ers: klik hier.

Lees ook:Barcelona’s topmodel schrijft boek
Lees ook:Barcelona: de stad in woorden
Lees ook:Barcelona blaast Olympisch vuur uit
Lees ook:Jaren ’90 zijn helemaal terug
Lees ook:Meisjes in bikini met machinegeweren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.