Categorie: "De Luxe"

Kerstballen van Oriol Balaguer

Oriol Balaguer, met stip Barcelona’s meest beroemde én creatieve pâtissier, komt dit jaar met een wel heel bijzondere kersttraktatie: chocoladeballen. De kerstballen zijn gemaakt van pure chocolade (70%) en afgemaakt met verschillende kleuren. Ze zijn beschikbaar in het blauw, groen, rood en goud en worden individueel verpakt in een transparante doos verkocht. Per stuk kosten de ballen 29 euro.

Bijkomen in een spa in Barcelona

Een stedentrip kan best vermoeiend zijn. Wil jij bijkomen van al dat slenteren, shoppen, uitgebreid tafelen en museumhoppen? Boek dan een bezoek aan Aire de Barcelona, met stip de mooiste spa in town. Hier kun je badderen in diverse baden -zoutwater, bubbels, heet water -, bijkomen op fijne marmeren banken en stomen in de hammam. De spa is gevestigd in een enorme kelder in de trendy wijk El Born. De originele muren zijn bewaard gebleven. Sfeerverlichting doet de rest. Je kunt bij je bezoekje tevens een massage boeken. Slippers, handdoek en zoete thee en grapefruitwater zijn bij de prijs inbegrepen. Er komen vooral veel vrouwen in groep en stelletjes. Let op: je moet van tevoren een afspraak maken. Dat kan via telefoonnummer: 932 955 743.

Jazz in Hotel Casa Fuster

Sinds Woody Allen er optrad zijn Hotel Casa Fuster en jazzmuziek onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds afgelopen week kun je in de decadente bar van dit luxe, modernistische hotel, iedere donderdagavond terecht voor jazzconcerten en optredens. En de artiesten die je er kunt beluisteren zijn niet de minste. Onder meer Ignasi Terraza Trío, Doc Scanlon, Suitcase Brothers, Jazz Classic Quartet en August Tharrats Trio staan op het programma. Bij de toegang inbegrepen zit een drankje en een diner. De gerechten zijn eveneens geïnspireerd op jazzmuziek.

Een luxe hotelkamer voor een paar uur tegen een zacht prijsje

Hoewel het huren van een hotelkamer voor enkele uren vrijwel onvermijdelijk tot ondeugende gedachten leidt, is het helemaal niet zo’n gek idee om eens af te stappen van de de kamer die voor 24 uur betaald moet worden. Een aantal luxe hotels in Barcelona biedt tussen 11 en 14 maart die mogelijkheid tijdens de Open Luxury Days. Huur een kamer voor drie, zes uf twaalf uur voor respectievelijk 39, 48, en 69 euro. Tot op heden doen er zo’n twintig hotels mee aan het initiatief en dat zijn niet de minste. Denk aan Palace, Bagués, La Florida, Alma, Neri, España, Claris, Barceló Raval, Granados 83, Juan Carlos I, Alexandra, Miramar, Condes de Barcelona, Pulitzer, Regina, Catedral, Gallery  en Omm. Het initiatief is vooral bedoeld om inwoners van de stad de kans te geven ook een een hotelkamer in deze luxe hotels te ‘beleven’. Je kunt online reserveren.

Het SATC-gehalte van Bliss Spa

Nog niet zo lang geleden was ik voor een event in de Bliss Spa van het Hotel W, het nieuwste icoon van toeristisch Barcelona. Het verhaal gaat dat Shakira hier haar work-outs doet, als ze weer eens in de stad is voor opnamen van een videoclip of om met haar geliefde te zijn. Bliss Spa is op dit moment the place to be onder de wellnessspots in Barcelona. Je kunt er natuurlijk de luxe spa bezoeken, maar ook een manicure of pedicure krijgen. De fitnesszaal kijkt uit op zee en bijkomen kan op het fijne privéterras. Wie een sessie boekt kijkt ondertussen naar SATC of Desperate Housewives, nipt van een glas champagne en pakt een brownie van het buffet vol heerlijkheden. Kan het nog relaxter? Vanaf 30 euro.

Red Deluxe next event in Spa Bliss Hotel W

Het volgende Red Deluxe networking event wordt op 12 april gehouden in de elegante Bliss Spa in het Hotel W in Barcelona. Wie komt, krijgt de unieke kans om een kijkje te nemen in deze fantastische spa, de manicurestudio en de prachtige fitnessruimte. Wie wil kan een manicure of pedicure krijgen, al kijkend naar een aflevering van Sex and the City onder het genot van een glas champagne. Het event zelf vindt plaats op het terras met panoramisch uitzicht op zee, omringd door palmbomen. Andere ingrediënten zijn een DJ, comfortabele witte loungestoelen, een buitenbar voor drankjes, brownies en een ’pica pica’, gesponsorddoor Bliss. Bovendien zal het Bliss-personeel zal gratis minimanicures en express massages geven in de open lucht.

Groen design in Barcelona

De luxe bloemist Herbs, gelegen in het hart van de wijk El Born, is gespecialiseerd in het creëren van boeketten van uitstekende kwaliteit. Voor grote evenementen ontwerpen en verzorgen ze de bloemarrangementen. Ook bedrijven, boetiek hotels en particulieren kunnen hier terecht voor geïnspireerd bloemwerk, ingetogen of uitbundig. Voor degenen met een passie voor orchideeën, beschikken ze ook over een gevarieerde collectie exoten. En naar mijn mening hebben ze de mooiste tulpen van Barcelona.

Herbs: Carrer de Rec 2, Metro: Jaume I

Red Deluxe NOworking

Normaal wordt er bij Red Deluxe genetwerkt, maar vanavond schakelt het cosmopolitische netwerk voor professionals in de Catalaanse hoofdstad van networking over op notworking. De insteek is dezelfde: een smaakvolle locatie, een mix van zowel Catalanen en Spanjaarden als een meer internationale crowd, drankjes en hoge hakken. Visitekaartjes mogen mee, maar vanavond wordt er ook gedanst. De Nederlandse dj TomG opent de avond en daarna is het de beurt aan dj Tres Manos. Je komt alleen binnen als je op de gastenlijst staat en als lezer van Barcelona.blog.nl stuur je daarvoor gewoon een mail naar [email protected]. Blijft ook op de hoogte via Facebook. Vanaf 23.00 uur.

Ornina, Avda Diagonal, 593 Interior, metro: Maria Cristina.

Red Deluxe netwerkevent in boetiekhotel Murmuri

Dinsdag 15 maart is het weer tijd voor de maandelijkse netwerkborrel van Red Deluxe. Deze keer vindt het evenement plaats in Bar Marfil in Hotel Murmuri, een boetiekhotel in het centrum van Barcelona. Deelname kost 15 euro voor iedereen die zich van tevoren aanmeldt en 20 euro aan de deur. Iedereen krijgt een welkomstdrankje en er worden hapjes geserveerd. Wie zijn visitekaartjes meeneemt, maakt bovendien kans op een glaasje Ruinart Champagne met oesters voor twee personen in bar Marfil. Red Deluxe werd in mei 2009 opgericht als luxe netwerk voor professionals en ondernemers in Barcelona. Inmiddels is Red Deluxe ook actief in Madrid. Wil je ook aanwezig zijn bij het volgende Red Deluxe event, stuur dan een mail naar [email protected]. Blijft ook op de hoogte via Facebook.

Loungen, dineren en dansen in Ornina

De tent gaat officieel eind deze maand pas open – de presentatie voor de pers is op 24 februari – maar afgelopen week werd het allereerste evenement (Red Deluxe) er reeds gehouden. Ornina bevindt zich vlak naast het Nederlandse consulaat in Barcelona en bestaat uit een loungebar, een restaurants en een club. Die club was onder de naam Oliver y Hardy voorheen het domein van oude mannen met jonge blaadjes, zo heeft de manager mij verteld, en zal in de toekomst worden gebruikt voor evenementen. Er is ook een sjiek terras. Op de kaart mediterrane fusiongerechten. Keywords: luxe, elegant en warm.

Ornina, Avda Diagonal, 593 Interior, metro: Maria Cristina.