Categorie: "Hotspots"

Top 10 Bezienswaardigheden in Barcelona

Wat was in 2013 de meest bezochte highlight in Barcelona? Met andere woorden, waar stonden lange rijen toeristen voor de deur? Ook dit jaar is het de Sagrada Família, met zo’n 9.000 bezoekers per dag, 900 per uur. Opvallend is dat L’Aquàrium, Poble Espanyol en La Pedrera als enige attracties in deze top 10 meer bezoekers ontvingen dan het jaar daarvoor. CaixaForum, dat sinds vorig jaar geld rekent voor de exposities, verloor het grootste aantal bezoekers.

Het volledige overzicht:
1. Sagrada Familia 3.176.970 ↓ (-56.556)
2. L’Aquàrium 1.718.380 ↑ (+71.217)
3. Museu FC Barcelona 1.506.022 ↓ (-34.626)
4. Poble Espanyol 1.258.645 ↑ (+34.770)
5. Castell de Montjuïc 1.072.000 ↓ (-87.042)
6. Parc Zoològic 1.070.104 ↓ (-10.083)
7. La Pedrera 944.509 ↑ (+82.926)
8. Museu Picasso 915.226 ↓ (-33,643)
9. CosmoCaixa Barcelona 716.877 ↓ (-71.299)
10. CaixaForum Barcelona 686.151 ↓ (-284.950)

Nieuwe hotspots in Barcelona

Vorige maand hebben Annebeth en ik als stadskenners van Barcelona weer een aantal nieuwe tentjes in de stad opgezocht voor het nieuwe nummer van de Miniguide Barcelona, een gratis pocket-size cultureel tijdschrift en gids in het Engels over alle ‘outs & abouts’ van Barcelona. Lees hier en hier meer over de nieuwe hotspots van Barcelona.

Nieuwe hotspots in Barcelona

Vorige maand hebben Annebeth en ik als stadskenners van Barcelona weer een aantal nieuwe tentjes in de stad opgezocht voor het nieuwe nummer van de Miniguide Barcelona, een gratis pocket-size cultureel tijdschrift en gids in het Engels over alle ‘outs & abouts’ van Barcelona. Lees hier, hier én hier meer over de nieuwe hotspots van Barcelona.

Vanaf deze maand betalen voor Castillo de Montjuïc

De toegang voor het kasteel boven op Barcelona’s stadsheuvel de Montjuïc is sinds deze week niet meer gratis. Bezoekers betalen 5 euro om er naar binnen te gaan. Het kasteel op de berg werd gebouwd in 1640. Tijdens de Spaanse Successieoorlog in de achttiende eeuw werd er flink gevochten. In 1963 werd het als wapenmuseum geopend door generaal Franco. Je kunt er diverse exposities bezichtigen en het kasteel en de omgeving bieden een mooi uitzicht op de stad. Met de inkomsten uit de entree wil de gemeente het onderhoud van het oude fort gaan bekostigen.

Nieuwe hotspots in Barcelona

Vorige maand hebben Annebeth en ik als stadskenners van Barcelona weer een aantal nieuwe tentjes in de stad opgezocht voor het nieuwe nummer van de Miniguide Barcelona, een gratis pocket-size cultureel tijdschrift en gids in het Engels over alle ‘outs & abouts’ van Barcelona. Lees hier, hier én hier meer over de nieuwe hotspots van Barcelona.

Nieuwe hotspots in Barcelona

Vorige maand hebben Annebeth en ik als stadskenners van Barcelona weer een aantal nieuwe tentjes in de stad opgezocht voor het nieuwe nummer van de Miniguide Barcelona, een gratis pocket-size cultureel tijdschrift en gids in het Engels over alle ‘outs & abouts’ van Barcelona. Lees hier, hier, hier én hier meer over de nieuwe hotspots van Barcelona.

Het nieuwe nummer van Miniguide Barcelona

Deze maand hebben Annebeth en ik als stadskenners van de Catalaanse hoofdstad weer een aantal artikels geschreven voor het nieuwe nummer van de Miniguide, een gratis pocket-size cultureel tijdschrift en gids in het Engels over alle ‘outs & abouts’ van Barcelona dat op meer dan 300 punten in de stad wordt verspreid. Lees hier en hier.

Ticketverkoop Parc Güell begonnen

Vanaf 25 oktober 2013 moeten toeristen entree betalen voor Parc Güell. Ter plekke bedraagt de entree 8 euro en wie z’n kaartjes online bestelt, betaalt 7 euro. De ticketverkoop op internet begint vanaf vandaag. De gemeente speelt al langer met het plan om entreegeld te vragen om zo de enorme toeristenstromen in het park te beperken en om de onderhoudskosten te kunnen financieren. Ook wordt er een maximum ingesteld voor het aantal bezoekers. Per uur mogen vanaf oktober 2013 nog maar 800 bezoekers per uur het park binnen. Inwoners van de stad hoeven geen entree te betalen.

Met korting Barcelona’s modernistische erfgoed bezoeken

De gemeente Barcelona lanceert komende maand in samenwerking met de zogenoemde Ruta del Modernisme een campagne om met korting de pareltjes van het Catalaans modernisme in de stad te bezoeken. In totaal zijn er in het programma 17 locaties opgenomen, waar kortingen gelden tot 50 procent. Enkele voorbeelden zijn Casa Batlló, CaixaForum, CosmoCaixa, Fundació Tàpies, Liceu, Hotel Espanya, La Pedrera, Palau de la Música, het MNAC, Tibidabo en Hospital de Sant PauDe campagne loopt tot en met 15 september. Inschrijven kan via www.bcn.cat/estiu/modernisme.

Open dagen bij het Palau de la Música

Ter gelegenheid van de wijkfeesten in El Born is het op zondag 30 juni Open Huis in het Palau de la Música. Dat betekent dat je dit modernistische bouwwerk gratis een bezoekje kunt brengen. Bovendien vinden er ieder halfuur concerten en andere activiteiten plaats. Zo kun je in het Petit Palau een film zien over de geschiedenis van Barcelona’s meest beroemde concertzaal.

Het Palau de la Música Catalana is ontworpen door bouwmeester Domènech i Montaner. Het pand was in 1908 klaar. Het glas-in-loodgewelf in de centrale zaal is een van de topstukken en maakt van dit concertgebouw het enige concertgebouw in Europa waar natuurlijk licht binnenvalt.

Palau de la Música Catalana: Carrer de Palau de la Música 4-6, Metro: Urquinaona