Categorie: "Eten & Drinken"

Puerto Madero: lekker vlees in Barcelona

Puerto Madera is een bekende haven met verstedelijkt gebied in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Je kunt er uitgaan, flaneren en lekker eten. Dat laatste kan ook bij restaurant Puerto Madero in Barcelona, een zaak met Argentijnse inslag, maar Catalaanse eigenaars. Op de kaart staan voornamelijk vleesgerechten. Entrecot, milanesas (een soort schnitzel) of een parrillada (verschillende vleesgerechten van de barbecue) om te delen. Maar op de kaart tref je ook groenten aan, risotto, pasta’s, salades en meer Spaanse platos. Het eten is er goed, de porties zijn er groot en de bediening is vriendelijk.

Carrer de Paris 175, Eixample, Metro Hospital Clínic.

Rasoterra: hip vegetarisch in hartje Barcelona

Vegetariërs die op zoek zijn naar een goed eetadres in hartje Barcelona, kunnen terecht bij het hippe restaurant Rasoterra. Op de kaart tref je een uitgebreide selectie vegetarische gerechten en tapas. Van Mexicaanse taco’s bereid met zwammen tot pasta met spinazie, noten en rozijnen of patatas bravas met saus op basis van soja. Een bijzonder adresje dat bewijst dat vegetarisch eten ontzettend lekker kan zijn; ook als vlees- of viseter zal het je hier aan niets ontbreken. En voor de veganist zitten er ook geschikte gerechten bij. De bediening is er bovendien heel vriendelijk en helpt je graag een keuze te maken. Ook de wijnen zijn er goed.

Rasoterra, Carrer del Palau 5, Barri Gòtic, metro: Liceu.

Restauranttip: Ajoblanco

Op zoek naar een locatie voor een fancy etentje, waar je aansluitend ook nog een paar spectaculaire cocktails kunt bestellen? Langs de Carrer de Tuset, legendarisch vanwege de vele restaurants en het bruisende uitgaansleven, werd begin dit jaar Ajoblanco geopend. Het fantastische interieur – fashionably vintage – is het werk van de lokale designer Lázaro Rosa Violán. Enorme spiegels, klassieke lampen, houten tafels en leren fauteuills: aan ieder detail is gedacht. Eigenaars José Lombardo en Kate Preston vernoemden hun nieuwste restaurant in de stad naar de beroemde amandel-knoflooksoep uit Zuid-Spanje. Op de menukaart vind je zowel traditionele gerechten – zoals anchoas en arroz brut – als meer creatieve platos, waaronder de zeevruchtencocktail (een aanrader). Verwacht geen enorme porties, maar wel verse ingrediënten van goede kwaliteit. Later op de avond verplaatst je je in de richting van de geweldige cocktailbar, waar zich met name in de weekenden trendy publiek verzamelt.

Ajoblanco, C/Tuset 20-24, Eixample/Gràcia, FGC: Gràcia.

Primavera Sound in de stad

In de aanloop naar het festival Primavera Sound worden er van 28 april tot en met 23 mei op verschillende locaties in de Catalaanse hoofdstad gratis live concerten van een twintigtal Spaanse artiesten en bands georganiseerd, waaronder Las Ruinas, Hans Laguna, Lost Fills en Barbott. Alle optredens worden gesponsord door biermerk Heineken (met een gratis special Primavera edition biertje voor alle aanwezigen) en beginnen om 20.00 uur. Bekijk hier het volledige programma. Het festival zelf vindt plaats op 29, 30 en 31 mei.

Can Cisa in Barcelona: voor foodies en wijnliefhebbers

Ze schieten als paddestoelen uit de grond in Barcelona: moderne tapastenten die innovatieve gerechten serveren om samen met je tafelgenoten te delen en die een nieuwe betekenis geven aan het ouderwetse ‘bodegagevoel’. Een goed voorbeeld is Can Cisa van dezelfde eigenaars als het gerenommeerde Italiaanse restaurant Xemei. De zaak werd geopend langs de Carrer de Princesa in de trendy wijk El Born. Het idee? Een soort ‘neotaverne’, waar goede wijn en vermout wordt geschonken, maar waar je ook kwalitatief hoogstaande hapjes en gerechten kunt bestellen. Bijzondere smaakcombinaties, een uiterst vriendelijke bediening en een hippe setting. De wijnen zijn er bovendien organisch. Kortom, een aanrader. Het is ook aan te raden om de weekenden te reserveren als je verzekerd wilt zijn van een plekje.

Can Cisa, C/Princesa 14, El Born, metro: Jaume I.

Eten bij El Pintor in Barcelona

Romantisch dineren in het middeleeuwse centrum van Barcelona kan bij El Pintor, een Catalaans restaurant dat is ondergebracht in een van de eeuwenoude panden in de gotische wijk. Eens, zo aan het einde van de negentiende eeuw, was deze locatie de plek waar schilders hun werkplaats hadden, vandaar de naam ‘El Pintor’ (‘De Schilder’). Op de uitgebreide kaart staan veel typisch Catalaanse gerechten, waaronder zowel vlees- als vis- en rijstgerechten, maar ook een aantal meer avantgardistische gerechten.

El Pintor, C/Sant Honorat 7, Barri Gòtic, metro: Jaume I.

Tapasroute in Sant Antoni

De wijk Sant Antoni wint nog steeds aan populariteit als barrio bij uitstek voor een drankje en een hapje. Vanaf vandaag kun je er iedere woensdag terecht voor de tapasroute Tapantoni. Voor schappelijke prijsjes uiteenlopend van 2,00 tot 2,90 euro bestel je een drankje en krijg je er een hapje bij. Het aanbod is bovendien heel divers: niet alleen een koud biertje met een hartige hap, maar ook een café con leche met een broodje of churros con chocolate behoren tot de mogelijkheden. Op de website kun je precies zien wat je waar kunt verwachten. (Op de foto: Bar Calders, een van mijn favorieten!)

BCN Bites: Bar Tarambana

De nieuwe, hippe eettentjes in Barcelona schieten nog steeds als paddestoelen uit de grond. Tarannà in de wijk Sant Antoni, Meatpacking Bistro in Gràcia en Cornelia and Co in Eixample Dreta, om zomaar een aantaal voorbeelden te geven. De linkerhelft van het Eixample district, Eixample Esquerra, heeft sinds vorig jaar december ook een hippe aanwinst, het stijlvol ingerichte Tarambana. Hier kun je terecht voor een kop koffie, vermout met wat olijfjes of een zakje chips met pikante saus, of uitstekende tapasgerechten of een lekker broodje bij meer trek. Door de grote partij ramen die heel veel lichtinval toelaten, geniet je altijd van wat zonnestralen op je bord.

Bar Tarambana: Carrer Borell 148-150, Metro: Urgell

Eten van de straat in Barcelona

Van Argentijnse empanadas en Colombiaanse arepas tot handgemaakte donuts uit Griekenland en gerechtjes uit Vietnam. Op zaterdag 12 april (van 14.00 tot 0.00 uur) krijgt de meest kosmopolitische stad van Spanje er een heleboel authentieke eetstalletjes bij. Tijdens het eetfestival Eat Street in een gerenoveerde oude fabrieksloods in de wijk Poble Sec kun je overheerlijke hapjes van maar liefst 21 nationale en internationale chefs proeven. Een aanrader voor lekkerbekken.

Crec: Carrer Blesa 29, Metro: Paral·lel

Tip voor tapas: Amigó Cascarilles

Tapaszaak Amigó Cascarilles ging al heel wat jaren mee, maar werd vorig jaar opnieuw geopend als typisch Spaanse taverne, maar dan in een nieuw jasje. Bijzonder zijn de gerechten op basis van zogenoemde conserves, oftewel ingeblikte vis en schaaldieren van hoogstaande kwaliteit. Natuurlijk kom je op de kaart ook typisch Catalaanse tapas tegen, zoals pan amb tomaquet en inktvis (aanrader!), maar ook platitos die je niet zo snel ergens anders zult tegenkomen, zoals kikkerpootjes. Alleen een drankje doen? Bestel er dan chips met truffelsmaak bij. Binnen kun je prima zitten op een barkruk aan een tafel en ook op het terras is het goed vertoeven. Leuk in combinatie met de boekenmarkt op zondag in Sant Antoni.

Amigó Cascarilles, C/Tamarit 181, Sant Antoni, Metro: Sant Antoni.