De kookkunst van Ferran Adrià

adriaTopkok Ferran Adrià presenteerde deze week zijn nieuwe boek ‘Koken om te denken. Denken om te koken’. Zelf zei hij tijdens de presentatie die plaatsvond in La Pedrera in Barcelona: ‘In professioneel opzicht kan ik met dit boek sterven’. In het boek wordt de kookwereld van de Catalaanse topkok Ferran Adrià benaderd als kunstobject. Het boek werd samengesteld door Richard Hamilton, de vader van de popart en moderne kunst, en Vicente Todolí, directeur van het Londense museum Tate Modern. Op de cover prijkt een foto van Adrià in de gedaante van niemand minder dan Homer Simpson. De tekening werd gemaakt door Matt Groening, die aan de wieg stond van de populaire televisieserie The Simpsons. In het boek komen ervaringen van diverse artiesten, critici en galeriehouders aan bod, die in het verleden bij El Bulli, dat al drie jaar op rij werd uitverkozen tot het beste restaurant ter wereld, aanschoven. Adrià vroeg hen hun ervaring te beschrijven. Het resultaat is een boek waarin kunstkenners spreken over de ervaring bij El Bulli en de keuken van Adrià benaderen als kunststroming. Overigens vindt Adrià zelf dat hij gewoon kok is en geen kunstenaar. Maar hij gaat wel graag de dialoog met de kunstwereld aan…

Lees ook:BCN’ers: Ferran Adrià
Lees ook:Vlog: El Bulli: Cooking in Process
Lees ook:Chocolaatje van een couturier
Lees ook:Expo over Ferran Adrià’s El Bulli
Lees ook:Ferran Adrià wil Japans restaurant in Barcelona openen

0 reacties op “De kookkunst van Ferran Adrià

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.