BCN’ers: Ferran Adrià

Barcelona is na Madrid de grootste stad van Spanje en telt bijna 2 miljoen inwoners. Grote kans dus dat tussen al deze mensen een bijzonder iemand met een speciaal talent rondloopt. Eén van deze BCN'ers is chef-kok Ferran Adrià.

Ferran Adrià Acosta (1962) groeide op in L'Hospitalet de Llobregat, de Bijlmer van Barcelona. Op z´n 23e werd hij chef-kok van het befaamde restaurant El Bulli in Roses aan de Costa Brava. En wordt tegenwoordig als één van de beste chefs ter wereld beschouwd.

Ferran, die ook kok was tijdens z´n militaire dienst, is niet vies van culinaire ambitie. Zijn restaurant El Bulli stootte in 2006 namelijk het Engelse restaurant The Fat Duck van de eerste plaats in de internationale Restaurant Top 50.

Klik hier én hier voor meer feitjes over deze Catalaanse topkok.

Benieuwd naar meer BCN'ers: klik hier.

Lees ook:Expo over Ferran Adrià’s El Bulli
Lees ook:Waar Albert Adrià tapas eet
Lees ook:De kookkunst van Ferran Adrià
Lees ook:El Bulli sluit cateringservice
Lees ook:Vlezige voorkeuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.