Culturele après-ski in Barcelona

Wïntersport wordt vaak geassocieerd met de Alpen, après-ski en glühwein. De meesten gaan echter op tijd naar bed om zo vroeg mogelijk weer op de piste te kunnen staan. Je kunt natuurlijk ook een skivakantie boeken in de Spaanse Pyreneeën. Op die manier kun je een wintersportvakantie combineren met een bezoek aan Barcelona, een van de belangrijkste culturele centra van Europa.

Spaanse Pyreneeën
Baqueira-Beret wordt steeds bekender als skigebied. De prachtige rode en zwarte pistes nodigen ervaren wintersporters uit. Alleen de doorgewinterde sporters durven hier op hun ski’s en snowboards te gaan staan. Dit skigebied is zeer geliefd bij de Spanjaarden zelf. Zelfs de leden van het Spaanse koningshuis komen hier om hun wintersportvakantie te vieren. Dit is een skivakantie die zeker anders is dan in Val Thorens. Hier vind je geen skihutten en dronkaards. Hier kun je je volledig onderdompelen in de Spaanse wintersportcultuur en genieten van de prachtige witte bergen.

Culturele après-ski
Je kunt natuurlijk na het skiën in een van de berghutjes genieten van echte Spaanse tapas, maar je kunt ook een paar dagen extra vakantie nemen en afreizen naar Barcelona. Extreem winterweer kent de Catalaanse hoofdstad niet, maar het komt af en toe voor dat er sneeuwvlokjes vallen. Er is in ieder geval genoeg te doen in de wintermaanden en het grote voordeel is dat er bijna geen toeristen op straat te vinden zijn. Het toerisme komt aan het einde van het voorjaar pas echt op gang.

Must see
Als je voor het eerst in Barcelona gaat, dan kun je eigenlijk niet om de architectuur van Gaudí heen. De Sagrada Família is zijn meest bekende werk. In de zomer moet je uren in de rij staan als je de basiliek van binnen wilt zien, maar in de winter is het er een stuk rustiger. Daarbij kun je online van tevoren kaartjes kopen. De Ramblas en de stadsheuvel Montjuïc zijn ook echte must see’s tijdens je eerste trip naar Barcelona. Als je echt lekker wilt eten, dan kun je Quimet i Quimet niet overslaan. Hier serveren ze heerlijke tapas en kun je genieten van de echte Catalaanse cultuur.

Lees ook:Vers van de markt bij Mercat Princesa
Lees ook:Taller de Tapas in Barcelona
Lees ook:Terrasje pakken in Barcelona!
Lees ook:Jai-Ca: dé tapasbar van Barceloneta
Lees ook:Elsa y Fred: moderne tapas in Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.