Jai-Ca: dé tapasbar van Barceloneta

Onder de locals in de Barceloneze visserswijk Barceloneta is Jai-Ca een begrip. De tapas zijn er goed, vers en betaalbaar. Het is er altijd druk (grote kans dat je hier op zondagmiddag een half uur op een tafeltje moet wachten als je niet bij de eersten bent) en dikwijls laat de bar straatmuzikanten toe om de boel nog gezelliger te maken. Bovendien is er een prima terras. Veel nachtbrakers komen hier in het weekend om hun kater met gefrituurde hapjes weg te werken. Omdat Jai-Ca niet direct aan het strand ligt en ook niet langs de boulevard, maar verstopt in de wijk, lopen toeristen er bovendien niet de deur plat. Een beetje kennis van het Catalaanse tapasaanbod is wel een vereiste, omdat Jai-Ca geen kaart heeft. Maar je kunt je bestelling altijd aanwijzen op de met tapas volgestouwde bar!

Jai-Ca, Calle Ginebra 13, Barceloneta, Metro: Barceloneta.

Lees ook:Vamos a la Playa: Barceloneta
Lees ook:Waar móet ik tapas eten in Barcelona?
Lees ook:Taller de Tapas in Barcelona
Lees ook:Speciaal voetpad voor toeristen in BCN
Lees ook:De beste tapa van Barcelona

3 reacties op “Jai-Ca: dé tapasbar van Barceloneta

 1. Matilde

  Jai Ca vonden wij een uitstekend restaurant. Alleen jammer dat de bediening slecht en ongeinteresseerd is, de toiletten uitgesproken smerig zijn om over de glazen en het bestek maar te zwijgen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Mathilde

  Jai Ca staat in de Lonely Planet, daar varen ze op. Een straat verderop zit El Bistro, waar Jai Ca qua kwaliteit niet aan kan tippen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Annebeth Vis

  Bedankt voor de tip. Jai Ca is een typische tapasbar in Barceloneta. Je gaat voor de tapas (die ik er super vind) en en entourage is in zo’n bar niet bepaald belangrijk. Er hangt normaal gesproken wel een gezellige sfeer.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.