Categorie: "Shoppen"

Lost & Found: vlooienmarkt aan zee


Vintageshoppers kunnen zondag 15 juni hun hart ophalen tijdens Lost&Found, de vlooienmarkt in de wijk Barceloneta, op Plaça del Mar tegenover het strand. Stadsbewoners bieden hun oude spullen, rommel en collectors’ items aan tussen 11.00 uur en 20.00 uur. Toegang is gratis. Voor meer informatie en een plekje om je waar uit te stallen (kosten 40 euro), kijk op de website. Bekijk het filmpje hierboven voor een indruk van vorig jaar.

Lost & Found Market (17): Plaça del Mar, Metro: Barceloneta

Drap Art: wecycle markt op Plaça Reial

Alles wat mensen niet meer willen, wordt in Barcelona bij de vuilnis gezet. Of het nou gaat om kleren, potten&pannen of complete bankstellen. Soms zijn die spullen nog in best goede staat en met een beetje aanleg voor pimpen kun je er zelfs kunst van maken. Dat doen ze bij non-profit organisatie Drap Art en elke zaterdag van de maanden april, mei en juni organiseren ze een markt voor recyclekunst en duuzaamheid op Plaça Reial, een aangename oase op een steenworp afstand van de Rambla. Leuk voor als je op zoek bent naar een apart souvenir en zelf inspiratie wil opdoen voor een recycle kadootje. Wecycle in Barcelona!

Drap Art: Plaça Reial, Metro: Liceu

Winkels hartje Barcelona mogen ‘s zondags open

De winkels in het centrum van Barcelona mochten tot voor kort slechts enkele zondagen per jaar open, maar vanaf aanstaande zomer wordt dat aantal zondagen uitgebreid. In juli en augustus zullen de winkelzaken alle zondagen geopend zijn en dat is goed nieuws voor toeristen die naar de stad komen om te shoppen. Op 1 juli begint ook officieel de grote zomeruitverkoop in de stad en kun je met flinke kortingen inslaan.

Lost&Found: vlooienmarkt in treinstation

Vintageshoppers kunnen het weekend van 22 en 23 maart hun hart ophalen tijdens Lost&Found, de vlooienmarkt in de wijk Barceloneta. De markt wordt in de overdekte hal van het treinstation França gehouden. Stadsbewoners bieden hun oude spullen, rommel en collectors’ items aan tussen 11.00 uur en 20.00 uur. Toegang is gratis. Voor meer informatie en een plekje om je waar uit te stallen (kosten 40 euro), kijk op de website. Bekijk het filmpje hierboven voor een indruk van vorig jaar.

Lost & Found: Estació de França (Avinguda de Marquès d’Argentera s/n), Metro: Barceloneta

Urban Outfitters nu ook in Barcelona

Dé modezaak voor jonge hipsters, Urban Outfitters, komt naar Spanje en om precies te zijn naar Barcelona, waar de boetiek in hartje stad zijn deuren zal openen. De winkel wordt gevestigd in winkelcentrum El Triangle, bekend van de FNAC, Habitat, Sephora en Café Zúrich, bij Plaça Catalunya. Het is nog niet bekend wanneer de shop precies opengaat, maar naar verwachting zal het niet lang meer duren.

Re-read: tweedehandsboeken in Barcelona

Een fantastisch idee in crisistijd en zeker als de werkloosheid hoog is: in Barcelona opende onlangs een lowcost tweedehandsboekenzaak z’n deuren en niet zomaar één. Elk willekeurig boek in de collectie van Re-Read kost drie euro en hoe meer boeken je koopt, hoe goedkoper ze worden. Zo betaal je voor vijf exemplaren een tientje. Je vindt er niet alleen boeken in het Catalaans of Spaans, maar ze hebben ook werken in andere talen. Heb je zelf nog boeken liggen die je eigenlijk wil verkopen? Ook in dat geval ben je bij Re-Read aan het goede adres.

Re-Read, Gran Vía de les Corts Catalans 564, Eixample Izquierda, metro: Urgell.

Johan Cruijff krijgt winkel en museum in Barcelona

In de trendy wijk El Born, dé wijk van 2014 in Barcelona, wordt komende maand de allereerste flagshipstore ter wereld geopend die de naam zal dragen van voormalig voetballer Johan Cruijff. In de zaak zal natuurlijk de sportieve kledinglijn die eveneens zijn naam draagt worden verkocht, alsmede andere sportieve producten, die worden ontworpen in Nederland, maar daarnaast doet de winkel ook dienst als museum en kunnen bezoekers er herinneringen ophalen uit de tijd dat Cruijff bij FC Barcelona speelde en trainer was. De officiële opening van de winkel, die gepaard gaat met een groot feest, zal plaatsvinden in de maand april. De ‘Cruijff-shop’ komt op het Plaça Comercial 3.

Vintageliefhebbers opgelet: Flea Market in Barcelona

Op Plaça Blanquerna (Carrer del Portal de Santa Madrona), direct achter het Museu Marítim, wordt op zondag 9 februari weer een vlooienmarkt gehouden, de Flea Market. Sinds 2007 een essentiële happening voor alle marktliefhebbers en voor Barcelona’s modernillos, die elkaar hier en masse ontmoeten. One man’s garbage is another man’s gold, aldus de slogan van Flea Market Barcelona. Open van 11.00 tot 19.00 uur.

Aliens te koop in Barcelona

Ben je gek op buitenaarde wezens en gaat je hart sneller klopper van alles wat van ‘out of space’ komt? Dan ben je aan het goede adres bij de winkel Aliens 4 sale in Barcelona. Hier kom je de meest bizarre buitenaardse wezens tegen voor aan de muur, in potten, als beeldje en ga zo maar door. De producten zijn ook via de webshop te bestellen.

Aliens 4 sale, Passeig Sant Joan 5, Eixample, metro: Arc de Triomf.

Sivasdescalzo: sneakerstore in Barcelona

Voor de echte sneakerfreaks in Barcelona is Sivasdescalzo het walhalla. De online shop met winkel op een steenworp afstand van de Sagrada Família heeft altijd de nieuwste sportschoenen, exclusieve collecties en speciale uitgaven van merken als Adidas, Nike, New Balance, Puma, Vans en Onitsuka.

Sivasdescalzo: Carrer Marina 229, Metro: Sagrada Família