Las Meninas komen tot leven

Het Museu Picasso, dat is gevestigd in vijf koopmanshuizen uit de 15e eeuw die onderling met elkaar verbonden zijn, laat een geweldig overzicht zien van het werk van Picasso. Met als hoogtepunt zijn interpretatie van Velazquez´ Las Meninas. De nieuwe tijdelijke tentoonstelling heet echter "Forgetting Velázquez. Las Meninas" en laat werken zien van artiesten die zich hebben laten inspireren in Las Meninas van Velázquez én Picasso. Onderdeel van deze expo is de video 89 Seconds at Alcázar van Eve Sussman. Deze video laat de 89 seconden zien voordat het schilderij door Velázquez werd geschilderd. In tegenstelling tot de rest van de expo is deze video gratis te bezichtigen. De tentoonstelling loopt tot en met 28 september.

Museu Picasso, Calle Montcada 15-23, La Ribera. Metro: Jaume I. 

Voor meer lowbudget ideeën klik hier

Lees ook:De economie van Picasso
Lees ook:Expositie toont Picasso’s zelfportretten
Lees ook:Picasso en zijn Jacqueline
Lees ook:Picassomuseum Barcelona werkt mee aan expo in Van Gogh Museum
Lees ook:Het Barcelona van Picasso

0 reacties op “Las Meninas komen tot leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.