Picasso en zijn Jacqueline

Het Picassomuseum bestaat precies 50 jaar en bovendien is het 30 jaar geleden dat Jacqueline Picasso het museum een vrijgevige schenking deed. Zij doneerde een collectie keramiek van Picasso aan het museum, die momenteel te bezichtigen is in de vorm van een tijdelijke expositie. Jacqueline en Picasso leerden elkaar in 1954 kennen in de werkplaats Madoura, waar keramiek werd vervaardigd. Hun relatie duurde bijna twintig jaar. De expositie bestaat uit de 44 keramieken werken, twaalf foto’s en het schilderij dat zij afstond. Daarnaast worden werken van Picasso vertoond, waarin de figuur Jacqueline centraal staat. De expo is nog tot en met 1 april 2013 te bezichtigen.

Museu Picasso, Carrer de Montcada 15-23, El Born, metro Jaume I.

Lees ook:Het Barcelona van Picasso
Lees ook:Picasso en Degas
Lees ook:De economie van Picasso
Lees ook:Gratis kunst (leren) kijken
Lees ook:Expositie toont Picasso’s zelfportretten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.