Vanaf deze maand betalen voor Castillo de Montjuïc

De toegang voor het kasteel boven op Barcelona’s stadsheuvel de Montjuïc is sinds deze week niet meer gratis. Bezoekers betalen 5 euro om er naar binnen te gaan. Het kasteel op de berg werd gebouwd in 1640. Tijdens de Spaanse Successieoorlog in de achttiende eeuw werd er flink gevochten. In 1963 werd het als wapenmuseum geopend door generaal Franco. Je kunt er diverse exposities bezichtigen en het kasteel en de omgeving bieden een mooi uitzicht op de stad. Met de inkomsten uit de entree wil de gemeente het onderhoud van het oude fort gaan bekostigen.

Lees ook:Het Kasteel op de Montjuïc
Lees ook:Betalen voor Castell de Montjuïc vanaf 2014
Lees ook:Gratis: Feest op het Kasteel van Montjuïc
Lees ook:Kasteel van Monjtuïc in 1 minuut
Lees ook:Catalonië in de jaren zeventig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.