Barcelona volgens Le Corbusier

Architect en stedenbouwkundige Le Corbusier is beroemd (of liever berucht) vanwege zijn plan om een groot deel van Parijs plat te gooien en daar een nieuwe, rationele stad te bouwen. In 1934 had hij voor Barcelona een vergelijkbaar ontwerp. In het oude centrum, waar het ontbrak aan schone lucht, zonlicht en natuur, zouden drie grote, moderne flatgebouwen omringd door groen verrijzen. Bovendien zou de Ramblas tot aan het strand lopen. Tot en met 11 mei kun je in het CaixaForum Barcelona de tentoonstelling Le Corbusier bezichtigen.

Lees ook:CaixaForum komt met tentoonstelling Le Corbusier
Lees ook:Filmtovenaar Georges Méliès in Barcelona
Lees ook:Verleid door kunst in CaixaForum
Lees ook:Koepelkunst
Lees ook:Russisch ballet in Caixaforum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.