Filmtovenaar Georges Méliès in Barcelona

Het publiek betoveren met onverwachte effecten: Georges Méliès (1861-1938) was er een meester in en de befaamde illusionist en filmpionier wordt dan ook als de ‘vader van de special effects’ gezien. Als eerbetoon aan deze filmtovenaar nam Scorsese in zijn 3D-film Hugo 30 seconden beeld op uit Méliès korte film Les quatre cent farces du diable (1906). En het CaixaForum in Barcelona brengt vanaf 5 april een hommage aan Georges Méliès door een grote tentoonstelling aan hem te wijden en de volgende drie vragen te beantwoorden. Waar komt hij vandaan? Hoe maakte hij zijn buitengewone universum? En waar haalde hij zijn inspiratie vandaan? De expo is tot en met 24 juni te bezichtigen.

CaixaForum: Avinguda del Marquès de Comillas 6-8, Metro: Plaça Espanya

Lees ook:Expo: Toren en wolkenkrabbers. Van Babel tot Dubai
Lees ook:Koepelkunst
Lees ook:Russisch ballet in Caixaforum
Lees ook:Verleid door kunst in CaixaForum
Lees ook:Expo: Voor de zondvloed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.