Palau Güell open voor bezoekers

Palau Güell in de immigrantenwijk El Raval opent morgen zijn deuren nadat het zeven jaar lang gesloten was. Bezoekers konden gedurende die tijd slechts de kelder bezoeken en niet het dakterras, een van de hoogstandjes van het pand. Mecenas Eusebi Güell gaf de jonge Gaudí de opdracht voor de bouw van het paleis in 1885. In 1985 kreeg het een plekje op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

De voorgevel mag dan streng zijn, het interieur van Palau Güell en het met protserige schoorsteenpijpen – onmiskenbaar het werk van de modernist Gaudí – versierde dak zijn spectaculair. In de koepel in de grote hal zijn ronde openingen naar het dak aangebracht, waardoor het licht naar binnen valt. Dat geeft de koepel het effect van een sterrenhemel. Hier bevindt zich ook het orgel dat Gaudí ontwierp. De pijpen bevinden zich boven in de hal, wat een bijzonder geluidseffect garandeert. Eusebi Güell was zo van de entreehal onder de indruk dat hij, ondanks dat er nog talrijke andere indrukwekkende vertrekken in het woonhuis te vinden zijn, hier zijn gasten ontving bij feesten.

In het bouwwerk zijn maar liefst 127 zuilen te vinden, die het relatief kleine paleis door optisch spel groter doen lijken. Een groot deel van de meubels werden ook door Gaudí ontworpen.

De toegang tot Palau Güell kost 10 euro. Dagelijks worden 800 bezoekers binnengelaten in tourbeurten met een maximum van 185 deelnemers per keer.

Palau Güell, Carrer Nou de la Rambla 3-5, El Raval, metro: L3 Drassanes, metro: L3 Drassanes.

Lees ook:Gratis naar hoogstandje van Gaudí
Lees ook:Palau Experience in het Palau de la Música
Lees ook:Zomeravonden in Palau Moxó
Lees ook:Gaudí voor gevorderden: Finca Güell
Lees ook:Open dagen bij het Palau de la Música

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.