Miquel Barceló in Barcelona

Miquel Barceló (1957) is een van de hedendaagse Spaanse kunstenaars die zich mogen beroepen op internationaal succes. Hij werd geboren op Mallorca en ging naar de kunstacademie in Barcelona. Bij zijn werken werd hij beïnvloed door zowel het realisme als meer abstracte kunststromingen. Hij is onder meer bekend van de koepel van het gebouw van de Verenigde Naties in Genève. Momenteel kun je op twee locaties in Madrid kennismaken met zijn werk. In het Centre d’Arts Santa Mònica kun je de expo Barceló vóór Barceló bezichtigen, met werk uit zijn vroege jaren. In Caixaforum een overzicht van zijn werk. Beide exposities zijn gratis te bezichtigen.

CaixaForum: Av. Marquès de Comillas 6-8, metro: Plaça de Espanya.
Arts Santa Mònica: Las Ramblas 7, Metro: Drassanes.

Lees ook:Catalonië in de jaren zeventig
Lees ook:Jij en je televisie
Lees ook:Hedendaagse Russische kunst in Arts Santa Mónica
Lees ook:Alice in wonderland
Lees ook:Size does not matter

0 reacties op “Miquel Barceló in Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.